Prekomerno znojenje..pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Milos90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 8:49 am

Prekomerno znojenje..pomoc

Post od Milos90 »

E ovako, u zadnje vreme sam primetio (mada "mislim" da se desavalo i ranije) da se dosta cesto "preznojavam" kad setam ali i kad sedim i nista ne radim! Npr sedim i gledam TV i odjednom osetim gomilu znoja oko cela, na ledjima, vratu, pa i grudima cak. Povremeno osetim i kako mi obrazi porumene (a ovo se inace meni cesto desava kad se "zagrejem", odma mi porumene obrazi i pocrvene....kao i usi). Povremeno se preznojavam i dok spavam. Bas sinoc sam se porubudio u neko doba, bio sam "gola voda" pa posle ujutru kad sam se probudio sam bio suv. Mada mislim da je i u sobi bilo malo zagusljivo, ali preznojavam se i sad nezavisno od doba dana i temperature.

Normalno i odlicno se ovako osecam, nikakav drugi simptom uz ovo nemam. Ovo me samo malo uspanicilo jer sam citao da moze biti i ozbiljno! A ja ne znam da li je moguce da nesto takvo kao znojenje moze biti znak nekog ozbiljnog poremecaja. Malo mi je glupo da razmisljam da mozda imam neki karcinom, pa da je ovo prvi znak :( Ili da imam HIV, jer nisam se ni "bockao" a nisam imao ni nikakve "odnose"........ Kao sto rekoh ne osecam se uopste lose, ili umorno, vec naprotiv odlicno, ali me brine sad ovo znojenje malo...

Sta vi mislite?

Inace imam 20 godina i (logicno) musko sam, ako je od pomoci.
lady :)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 24, 2010 11:11 am

Re: Prekomerno znojenje..pomoc

Post od lady :) »

zdravo Milose,o ovome je vec bilo reci...
moj savet ti je da odes kod dermatologa jer ce jedino on moci da ti da adekvatnu terapiju...
a sto se tice tzv. "kucnih" lekova ja bih ti preporucila caj od zalfije 3X dnevno po jednu kafenu soljicu,dosta pomaze...ali ipak je najbolje otici lekaru i otkriti zbog cega je to prekomerno znojenje..

pozdrav
Milos90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 8:49 am

Post od Milos90 »

Hvala na odgovoru :)

Inace, samo da pitam ujedno, posto nisam spomenuo, imam i mali visak kilograma (visok sam oko 190 cm, a tezak 97 kg), jel moze i to malo da utice?

Hvala jos jednom
lady :)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 24, 2010 11:11 am

Post od lady :) »

naravno da moze...ne bi ti skodilo da skines koji kilogram...ne mora biti neka drasticna dijeta vec samo malo koriguj ishranu tipa da jedes cesce ali da obroci budu manji...
uostalom sve se moze kad se hoce...

pozdrav
Odgovori