Prekomerno znojenje, generalizovano

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
DukaBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 14, 2014 9:50 am

Prekomerno znojenje, generalizovano

Post od DukaBG »

Pozdrav svima, o mom problemu i pregledima na koje sam išao detaljno sam pisao na ovoj temi http://www.doktor.rs/forum/post345464.html#p345464
Ukratko to izgleda ovako
Par godina imam problema sa prekomernim znojenjem , u početku sam samo primetio da se više znojim recimo kada treniram ili skačem na koncertima ili se bavim nekom fizičkom aktivnošću ali mi se u proteklih godinu dana stanje drastično pogoršalo. To je otišlo do te mere da evo sada dok vam kucam bukvalno sedim i znojim se.

Pošto živimo u doba interneta pokušao sam da nađem rešenje koristeći internet pretraživače, međutim stalno se pominje znojanje dlanova i pazuha koje se rešava antiperspirantima i onom operacijom sa kojom ste sigurno bolje upoznati nego ja. Naime moj problem je da se ja znojim na glavi (najviše na čelu), ispod pazuha, na leđima i sedalnom delu, dodao biih da mi se stopala i dlanovi jako retko ili skoro nikad ne znoje.
Pošto nema podforuma sa hematologijom pišem ovde.

Dakle, posle lekara opšte prakse, dermatologa, endokrinologa, (neuro)psihijatra, kardiologa i testa intolerancije na hranu red je došao na hematologa jer je to jedino što sam našao da nije u redu.

Prilikom nekoliko kontrola krvne slike pronađeno mi je povišeno gvožđe, uglavnom se kreće od 33 do 39 (trenutno je 33.9 mmol/l), pored povišenog gvožđa takođe su povišeni HCT (47.3%) i MPV (11.7fL). Doktorka opšte prakse mi je rekla da je dobra stvar što mi se gvožđe ne taloži.
Ostale vrednosti su normale s izuzetkom hemoglobina za koji doktorka kaže da je povišen (al to je kao dobro) iako po ovim referentnim vrednostima piše da nije. HGB mi je 158 g/l

Da li bi ove povišene vrednosti mogle da budu uzrok mog problema?
Odgovori