PREKLINJEM POMOC/SAVJET, VELIKI PROBLEMI!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

nadjaa135
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2014 11:16 pm

Re: PREKLINJEM POMOC/SAVJET, VELIKI PROBLEMI!!!

Post od nadjaa135 »

Ma i meni su trnule ruke i imao sam zatvor, stolica ista.
Ja sam se sad malo opustio kad svi kazu da nije HIV (doktor mi je rekao da vise ne idem na kontrole da to jednostavno zaboravim i nastavim sa zivotom normalno).
Ja sam isto bio kod psihijatra i rekao mi je da je stvar zivaca. Da svaka dlaka, organ itd ima svoj zivac koji ide iz ledjne mozdine i da me psiha zeza. Da mi se to sve razvilo iz straha i da mi ne trebaju nikakvi lijekovi. Kod psihijatra je jako bitno da zna znanje, ostali koji ne znaju propisuju lijekove.
Hematolog mi je rekao da mi je krv uredu, nego da se zbog velikog stresa luci odredjeni hormon iz ledjne mozdine i "zeza" tijelo.[/quote]

E super,mogu ti reci da je sada i meni lakse :)
Ivo_Ivic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 07, 2015 3:07 pm

Post od Ivo_Ivic »

nadjaa135 napisao:Ma i meni su trnule ruke i imao sam zatvor, stolica ista.
Ja sam se sad malo opustio kad svi kazu da nije HIV (doktor mi je rekao da vise ne idem na kontrole da to jednostavno zaboravim i nastavim sa zivotom normalno).
Ja sam isto bio kod psihijatra i rekao mi je da je stvar zivaca. Da svaka dlaka, organ itd ima svoj zivac koji ide iz ledjne mozdine i da me psiha zeza. Da mi se to sve razvilo iz straha i da mi ne trebaju nikakvi lijekovi. Kod psihijatra je jako bitno da zna znanje, ostali koji ne znaju propisuju lijekove.
Hematolog mi je rekao da mi je krv uredu, nego da se zbog velikog stresa luci odredjeni hormon iz ledjne mozdine i "zeza" tijelo.
E super,mogu ti reci da je sada i meni lakse :)[/quote]

Drago mi je da ti je lakse :)
Kakvo ti je stanje sa monocitima i neutrofilnim granulocitima? Meni su monociti bili visoki ali u granicam normale a granulociti ispod normale. Sve me je to upucivalo na virusnu infekciju.
Jos jedan detalj sam primjetio. Mozda ce zvucati smijesno, ali sad mi rastu dlake iz uha (vidljive su kad se gledam normalno u ogledalo) a prije ih nije bilo. Negdje sam procitao i da dlake rastu kad se tijelo brani. Imam punooooo vise smole u usima nego prije, toliko da svaki dan vadim. I cini mi se da sam po nogama dlakaviji nego prije.
Ne znam vise sta da radim. Muka mi je kad pomislim da imam jos puna 2 mjeseca do 6 mjeseci. Ici cu se sutra testirati.
Ali strah me je da mi reakcija tijela nije dobra, da imam oslabljeni imunitet. Kao klinac sam imao virusni meningitis ali poslije nisam imao nikakvih problema, imao sam i prije par godina upale sinusa po zimi sa povisenom temperaturom po par mjeseci, pa bradavice. Zanimljivo kad sam prestao razmizljati o tome onda je to i proslo, govorim za bradavice i sinuse. Bojim se da moj imunitet nije slabiji iako mi za tih 6 mjeseci tvrde da je to samo za one ljude koji imaju rak i slicno.
Dobro je da su mi jetreni enzimi normalni.
Jos jedan problem koji mi se javlja je iskasljavanje krvi ujutro i upaljeno grlo takodjer ujutro.
nadjaa135
Novi član
Novi član

Post od nadjaa135 »

E meni su i monociti i granulociti u granicama normale a limfociti malo iznad granice.
Ja bih sve ovo tvoje povezala sa stresom,jel imas mozda bolove u ledjima?
Ivo_Ivic
Novi član
Novi član

Post od Ivo_Ivic »

nadjaa135 napisao:E meni su i monociti i granulociti u granicama normale a limfociti malo iznad granice.
I meni su limfociti malo iznad, granulociti su 36 (44 je donja granica). Imao sam neke bolove u ledjima a pogoto vi smeta kad me neko potapse po ledjima (ili dira bilo gjde po tijelu).
nadjaa135
Novi član
Novi član

Post od nadjaa135 »

Ivo_Ivic napisao:
nadjaa135 napisao:E meni su i monociti i granulociti u granicama normale a limfociti malo iznad granice.
I meni su limfociti malo iznad, granulociti su 36 (44 je donja granica). Imao sam neke bolove u ledjima a pogoto vi smeta kad me neko potapse po ledjima (ili dira bilo gjde po tijelu).
Sad mi je lakse kad znam da neko ima bukvalno sve iste simptome kao ja. :) :D
Ivo_Ivic
Novi član
Novi član

Post od Ivo_Ivic »

Upravo sam se testirao i SVE JE NEGATIVNO!!!
Doktorica mi je rekla da ne moram vise dolaziti. Znaci proslo mi je 15 tjedana, test je brzi na krv i testirao sam Hepatitis B i C, sifilis i HIV.
Ivo_Ivic
Novi član
Novi član

Post od Ivo_Ivic »

Nadja,

Pricao sam sa vrhunskim doktorovom po ovim pitanjima. Rekla mi je da provjerim zeljezo, hormone (stitnjacu) i gljivice. Prvo dvoje sam provjerio pa mi kaze da su to gljivice. Rekla mi je da uzimam 7 dana neke antibiotike za koje sam zaboravio naziv. Jos cu razgovarati sa njom. Ja nazalost i dalje imam probleme, to ne prestaje kod mene ali i ona kao bas i svi zivi su iskljucili mogucnost spolnih bolesti.
Ivo_Ivic
Novi član
Novi član

Post od Ivo_Ivic »

Nesto me zeza slanje poruka pa cu ti ovdje napisati:

Nemam.
Da li si narpavila kucni test na kandidu? Navecer napunis casu vode i stavis je pored kreveta, ujutro pljunes samo ono sto imas u ustima i cekas 15 minuta. Ako je pljuvacka nestala, sve je ok a ako se spusta ko koncici, voda zamuti ili zavrsava na dnu znaci da imas previse kandide (gljivica koja nam boravi u crijevima) u organizmu i to ti truje organizam.
Ja sam sad napravio taj test ali sa jutarnjom vodom i desili su se ti koncici i neki su zavrsili na dnu.

http://alternativa-za-vas.com/index.php ... ndida-test
Ivo_Ivic
Novi član
Novi član

Post od Ivo_Ivic »

Evo samo da napisem da sam i nakon 5 mjeseci negativan na sve (pored elisa testa napravio i OraQuick na slinu, kao i 2 brza na kr plus PCR RNA Qualitative za HIV i HCV) ali i dalje imam iste zdravstvene probleme koji su srecom malo po malo blazi ali i dalje postoje.
Veliki umor mi zna biti. Doktori su mi rekli da nije nista od toga ali vidim da ima slucajeva koji tek kasnije postanu pozitivni. Dao Bog da ja necu biti i da ce me top sve proci.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Да ли си проверавао лајмску болест и коксаки?
Ivo_Ivic
Novi član
Novi član

Post od Ivo_Ivic »

aaaca napisao:Да ли си проверавао лајмску болест и коксаки?
Nisam nista drugo probao. Sta je to uopce?

Da, rezultat PCR-a za Hepatitis C mi kasni i stalno ga odgadjaju.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

За таква питања постоји Гугл, на пример.
darktwen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 11, 2011 9:47 pm

Post od darktwen »

Imao sam letos kandidu, iste probleme ko tebi mi je pravila.
Čak sam imao ružan miris kada dišem, opštu slabost.
Imao sam je u crevima i na jeziku užas!
I kupio sam daktanol!
Uzmi daktanol i obloži ceo jezik daktanolom i celu usnu duplju.
I progutaj na kraju, ne slušaj ove što pričaju da se to razblažuje, onda ništa ne pomaže.
Čim namažeš jezik daktanolom odmah nestane belina :)
Ivo_Ivic
Novi član
Novi član

Post od Ivo_Ivic »

Odlucio sam napraviti i ostale testove. Znaci Western Blot (HIV), PCR Viral Load (HEP B i C, HIV), PCR proviral DNA (HIV) i Elisu (HEP B i C, HIV).
Sacekati cu jos 20 dana da mi bude 6 mjeseci i onda cu to napraviti. Skupo ce me izaci ali moram to obaviti.
Dobra je stvar da su mi najznacajniji hrvatski i slovenski doktori po tom pitanju rekli da nisu vidjeli takav slucaj da je neko nehativan nakon 5 mjeseci pa da poslije bude pozitivan i da ja nisam pokupio virus.
Ivo_Ivic
Novi član
Novi član

Post od Ivo_Ivic »

Pozdrav!
Evo napravio sam i sve ostalo. Znaci HIV, HEP B&C ELISA, PCR Viral Load HIV i HEP B&C, kao i HIV Western Blot. Sve to nakon 6 mjeseci i sve mi je doslo negativno. Dva tjedna nakon toga sam napravio i brzi test na HIV, HEP B&C i sifilis, sve negativno.
Konacno sam se poceo osjecati bolje, tj. u stanju sam hodati normalno ali imam jake glavobolje u vecernjim satima.
Referetne vrijednosti na HIV su mi bile 0.008 i 0.013.
Kad prodje godina dana i ako budem i dalje negativan i sam cu odustati od toga.
Odgovori