pregled video kapsulom

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
DONKORLEONE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 5:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pregled video kapsulom

Post od DONKORLEONE »

Da li neko zna gde se u Srbiji radi pregled tankog creva i želuca pomoću video kapsule? i kolika je cena pregleda? Unapred hvala!
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Mislim da se radi u Klinickom centru Srbije, institutu za bolesti digestivnog sistema, a cena je oko 800-1000e
Sombrita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 3:02 pm

Post od Sombrita »

Radi se u Klinickom Centru, na gastroenterologiji, cena je 1000 evra. Pre par nedelja smo imali vezbe iz interne tamo, tako da nam je prof. pricao bas o tome. Veliki pozdrav
pravedna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 9:38 am

Post od pravedna »

da li moze neko da mi objasni i ispravi me ako gresim, ali i ja sam se razmisljala o toj opciji i dr. mi je rekao da je to za sada bacanje para jer su isečci jako bitni, a kamera može samo da snimi i to pojedine delove, a može nešto i da joj promakne.
molim ispravku ako imam pogrešnu informaciju, jer mi je jako bitan taj pregled.

Hvala :wink:
Sombrita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 3:02 pm

Post od Sombrita »

Da, kapsula za sad ima samo tu mogucnost da snimi, i to ceo digestivni trakt, i u tom procesu naravno moze da se desi propust. Lekari se nadaju da ce uskoro medicinska tehnologija toliko uznapredovati da ce biti moguce zaustavljanje kapsule u tom putu kroz GIT, i da ce tako moci da se detaljnije slikaju/snime pojedini delovi. Ako Vam je lekar rekao da to kapsula nije neophodna dijagnosticka metoda u datom momentu, mislim da bi trebalo da ga poslusate. Sve najbolje, veliki pozdrav
Odgovori