Pregled dojke

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
olika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 04, 2006 3:51 pm

Pregled dojke

Post od olika »

Pre 6 godina sam utvrdila da imam fibroadenom na levoj dojci. Na godinu dana sam isla na ultrazvucne preglede i stanje se nije menjalo. Poslednju kontrolu sam uradila pre godinu i po, u medjuvremenu se porodila.
Zbog selidbi nisam uspela da kontrole obavljam na istom mestu, vec svaki put na razlicitom, tako da prakticno nemam svog lekara koji to kontrolise.

Prvo pitanje je da li bolest treba da mi vodi ginekolog ili onkolog i gde u Beogradu mogu za normalne pare da obavim pregled (zvala sam privatne klinike i cene su im po 40-50 eura)?

Drugo pitanje je da li je bolja mamografija ili i dalje da radim ultrazvuk?

Trece pitanje je da li je moguce da se fibroadenom povukao posle dojenja jer ja vise ne mogu da ga napipam, a bio je 13mm precnik.

Hvala unapred na odgovoru, pozdrav svima
amelija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 2:20 am

Post od amelija »

Poz, Olika! Mogu ti samo reći da je moguće da se fibroadenom povukao posle
porodjaja, tako je meni rekao doktor. Meni su predložili operaciju, ali ne hitno. Ne bi bilo loše da uradiš ultrazvuk dojki, jer se sve jasno može videti na ultrazvuku. Ne znam gde bi to mogla da uradiš u BG-u, ali ja sam u Novom Sadu platila pregled i ultrazvuk dojki 3500, tako da je to ta cena. Leše privatno, ali šta da radiš! Meni je bilo hitno, pa sam platila! Pozdrav!
Odgovori