Predlog za Neuropsihijatriju

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Goli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 01, 2008 12:29 pm

Predlog za Neuropsihijatriju

Post od Goli »

Molim administratora da otkljuca forum "Neuropsihijatrija", nije potreban moderator, bitno nam je da razmenimo iskustva i medjusobno jedni drugima pomazemo.
Verujem da ima mnogo posetilaca koji misle kao i ja, pa bih voleo da se i oni izjasne u ovom topicu.
Hvala unapred!
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

Podrzavam predlog u potpunosti. Da, veoma je korisno podeliti iskustva medjusobno.
Za drugarstvo i druzenje!!!
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Tesko da nije potreban moderator - tamo su se skupljali svakojaki likovi i svasta se pisalo. Forum ima odgovornost prema javno iznetoj reci na njemu, prema tome ne moze se pisati sve i svasta bez ikakve moderacije. Losa ideja, ne slazem se.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Re: Predlog za Neuropsihijatriju

Post od minjab »

Goli napisao:Molim administratora da otkljuca forum "Neuropsihijatrija", nije potreban moderator, bitno nam je da razmenimo iskustva i medjusobno jedni drugima pomazemo.
Verujem da ima mnogo posetilaca koji misle kao i ja, pa bih voleo da se i oni izjasne u ovom topicu.
Hvala unapred!
Stoji da treba neuropsihijatrija ALI..........

Ta tema je zaključana pre par godina zbog pojedinaca koji su i sad navrli na ovaj sajt koji leče kancere i slično!
Pojaile su se osobe koje su osobe koje su se uvlačili u privatne živote kao ''prijatelji ' ne bi li im pomogli,''napipali '' su malo labilnije ljude koji su se javljali posegnuvši za svim i svačim ne bi li pomogli sebi,a takve osobe su jako zgodne za manipulisanje...!Da li su to sektaši ,jer po meni je i sada veliki broj sekti ovde ,pričaju o kojekakvim nebuloznim stvarima koje definitivno nemaju veze sa LEČENJEM i zvaničnom medicinom !

Tako da ne znam koliko je pametno dok se ne nađe neko ko će neuropsihijatriju držati pod budnim okom i pratiti svaku temu!
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Post od Padmé »

Ukratko,
slazem se sa Garfieldom i minjomb, a ne slazem sa Golijem/Golim ? i zolom 29.
Meni veci problem je nedolazenje administaratora na forum, tako da sam slucajno naletela ne jednu ogromnu temu, ne znam na kom PDF-u gde se ustvari uvukla neuropsihijatrija i ljudi tu pisu.
Forum ne bi smeo da bude bez admina, a po mom racunu nije ga bilo mesec i po, a Neurospsihijartija bez moderatora - (neuro)psihijijatra.
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm

Post od macadamia »

Nijedan specijalistički forum ne bi smeo da radi bez moderatora, ako ne specijaliste, onda barem lekara opšte prakse - pa tako i neuropsihijatrija.

Po mom skromnom mišljenju, napravljena je ogromna greška pri samom kreiranju foruma. Umesto "neuopsihijatrije", trebalo je formirati dva podforuma: neurologija i psihijatrija. A i psihijatriju ne bi bilo loše podeliti na dva dela: na same teme iz oblasti psihijatrije i na deo posvećen lekovima koji se koriste u psihijatriji, njihovom dejstvu i interakcijama.

Takva je praksa na većini stranih foruma sličnih ovom našem... Na Psihijatriji čak postoji pravilo da tema ne može da se otvori tek tako, već da prvo mora da je odobri moderator, što je po mom mišljenju, odlično rešenje.

Takođe, kad smo već kod saveta, mislim da iz Ginekologije treba izdvojiti Obstetriku, a uvesti forum Infektivne bolesti, sa posebnim delovima posvećenim AIDS-u, seksualno prenosivim bolestima, virusnim infekcijama i bakterijskim infekcijama.

Možda neko i pročita ovo... :roll:
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
Goli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 01, 2008 12:29 pm

Post od Goli »

Hvala na objasnjenjima, nisam znao da je bilo takvih problema.
Moj predlog je bio vise usmeren na razmenu iskustava (govori bivsi panicar), jer znam da je jedan od najboljih lekova podeliti "muku" sa drugima i videti da se takvi problemi ne desavaju samo vama.

U svakom slucaju zelim vam brz pronalazak moderatora i aktivaciju zakljucanog foruma.
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Posle Vaseg objasnjenja , ima sliku zasto je zakljucan taj forum. Surova istina da se ljudi poigravaju i sa bolescu. Slozila sam se sa predlogom , zato sto znam koliko puno znaci razmenuti iskustvo i dobiti neku novu informaciju, kad ti zaista treba.
Za drugarstvo i druzenje!!!
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Post od Padmé »

@Goli, Zola 29

Vidim da smo se razumeli :wink: , neuropsihijatrija je nazalost vec dugo, dugo zakljucana.
Razmena iskusatava sa ljudima koji imaju iste probleme i podrska jednih drugima ima ogromni znacaj.
Npr. Goli kaze da je "bivsi panicar" pomislite koliko bi samo on mogao da pomogne ljudima koji se susrecu sa prvim simtomima panike, da ih uopste prepoznaju, definisu kao takve i krenu u lecenje.
Nazalost, neuropsihijatrija je veoma osetljiv forum i zato ga jednostavno mora voditi neuropsihijatar.
Vasi predlozi su samo karika u nizu vapaja da se ovaj PDF otvori, administrator foruma ih ne cuje, ne izlalzi sa objasnjenjem, bolje receno uopste se ne javlja :roll: .
O tome, ako vas zanima, mozete vise citati na PDF-u "O samom forumu".
Pozdrav
baneb
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 26, 2005 12:30 pm

Biti il' ne biti???

Post od baneb »

Moram da kazem da se slazem sa svima vama. I ja sam se slatko napostovao na ovom forumu i naprimao se raznoraznih korisnih i onih malo manje korisnih informacija. Stekao i par prijatelja "iz rata" :wink: . Mislim da nije opasno otvarati ponovo forum i gotovo svako od nas moze da bude moderator ukoliko ljudima samo dozvoli da razmenjuju licna iskustva. Gde god se pomene lek i ukoliko neko preporucuje dozu, privatne lekare, baba gatare i travare, to obrisati i forum moze da traje...
Iskreno, ok je kada covek koji ima problem moze da izbaci iz sebe i podeli sa drugim covekom, pa makar on bio i virtuelni prijatelj svoju tugu, problem ali i radost, dobar savet...
JBG. pitanje je samo dobre volje nasih prijatelja sa www.doktor.rs da li ce nam izaci u susret ili ne?
Na kraju, ae se sastajemo na forumu oftamologija u fazonu "place nam se od muke - vratite nam forum"! :o :roll: :P
Pozdrav prijateljima!!!
Bane
neal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 24, 2008 10:45 pm

Post od neal »

MISLIM DA BI TREBALO OTKLJUČATI FORUM JER I TIM OSOBAMA TREBA POMOĆ ALI I NAĆI ADEKVATANO NADGLEDANJE NA OVOM FORUMU.iMAO SAM U KOMŠILUKU ČOVJEKA KOJI JE BOLESTAN OD STRAHA OD BOLESTI I GDJE JE ČOVJEK NA SVAKU DOBRU RIJEČ PRIMLJENU OD NEKOGA U POZITIVNOM SMISLU BIO DOBAR PAR DANA POD "DOBAR"PODRAZUMIJEVAM DA SE OSJEĆAO NORMALNO BEZ IKAKVIH STRAHOVA ZA TO VRIJEME PA IZ TIH RAZLOGA SMATRAM DA BI BILO DOBRO PONOVO POKRENUTI FORUM.PA I NA OSTALIM FORUMIMA IMATE SAVJETA ZA TRAŽENJE SVAKOJAKIH VRAČARA,TRAVARA,I OSTALIH VIDOVA POMOĆI BOLESNIMA . :cry:
Pudar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 25, 2009 9:51 pm

psihijatrija

Post od Pudar »

Ključna reč: psihijatrija! krajnje vreme[/i]
Odgovori