pravo na zdravstveno osiguranje
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 4:57 pm
pravo na zdravstveno osiguranje
Pre dve nedelje sam pokusao da overim zdravstvenu knjizicu u socijanom ali tamo su mi trazili izvestaj psihijatra pred punom cekaonicom ljudi da bi me kasnije uveli u sobu i rekli mi da sam ja ili neko od "mojih" prosli put tako overio knjizicu i da sad moram da se obratim svom reonskom lekaru koji treba da mi da uput za psihijatra na osnovu cijeg izvestaja ce mi biti overena knjizica. Verovatno je moj otac potegao neke svoje veze u socijalnom proglasivsi me trajnim psihijatrijskim bolesnikom jer mi je zadnja dva puta on overavao knjizicu a i pronasao sam u njegovim dokumentima neke njegove zahteve za dobijanje nege. Prijavljen sam u sluzbi za zaposljavanje kao radno sposobno nezaposleno lice i ne vidim svrhu da me neko protiv moje volje pravi ludim. I zasto mi sad uopste treba izvestaj psihijatra kad su mi u samoj zrenjaninskoj psihijatriji rekli da ja nisam njihov pacijent i da oni samo svojim pacijentima daju izvestaje a i pre mi niko nije trazio izvestaj psihijatra i da li bi preko dijabetesne knjizice koju posedujem mogao da overim zdravstvenu? Napominjem da sam 2002 godine lezao na zrenjaninskom odeljenju psihijatrije ( nekoliko dana pa sam samoinicijativno otisao kuci ) a kasnije i u Vrscu ( tri i po meseca ) sve zbog pokusaja samoubistva lekom "demetrinom". U Vrscu sam lezao u zatvorenom odeljenju sa ubicama i to sve zahvaljujuci mom ocu koji je od zrenjaninskog psihijatra trazio uput za Vrsac i stalno mi pretio da moram da idem sa njim u Vrsac i da ce me tamo samo pregledati inace ce zvati policiju. Pa pitam i da li je on imao pravo da mi preti i da li je smeo da me u njegovoj pratnji na prevaru sprovede u jedno od najozloglasenijih zatvorenih odeljenja.