Zanima me ako bi neko neko strucan (ili iskusan) mogao da mi kaze kakva su prava pacijenta u slucaju koji cu navesti.
Moja majka je letos napipala kvrzicu u dojci, otisla kod lekara opste prakse koji je takodje napipao i dao joj uput za onkoloski. Nakon toga otisla je kod ginekologa na pregled i kada mu je rekla za dojku, takodje je hteo da pogleda, isto napipao kvrzicu. Kada je dosla na Onkoloski doktor je 100 zena pregledao za 1 sat (bez peuvelicavanja) i sve zene su dobile isti nalaz-da je sve u redu i da dodju na kontrolu u martu. Na pitanje moje majke kako nista ne napipava samo je rekao da valjda on zna i da nema vremena da razgovara SLEDECI. Posto majka nije htela tu da stane i poslusa ga konsultovala je poznanika hirurga koji je napipao, rekao da hitno mora da se operise i poslao je kod drugog hirurga na Onkoloski koji je takodje potvrdio da mora operacija. Do operacije koja je bila pre par dana ta kvrzica je porasla i pocela da je boli a u medjuvremenu je doktor napipao i na drugoj dojci. Tumor na jednoj (toj na kojoj se prvi pojavio) je maligni i uklonjena je cela dojke i limfne zlezde a na drugoj je benigni.
Smatram da je prvi hirurg napravio veliki propust i ne mogu a da se ne zapitam sta bi bilo da ga je moja majka poslusala i otisla tek u februaru ponovo? Da li bi tad porastao dovoljno da ga doticni napipa? Da je otisla ranije na operaciju verujem da postoji mogucnost da bi tumor bio manji i da ne bi trebala cela dojka da se uklanja. Ne mogu da opisem koliko sam ogorcena i sokirana kakvi lekari rade. Sta je sa onih 100 zena koje su poslate kuci? Koliko od njih sada ceka februar sa ko zna kolikim tumorom? Smatram da je taj lekar direktno odgovoran za sve te zene i da budem iskrena, treba da leti sa radnog mesta. Da li tom lekaru moze da se stane na put?
Unapred hvala
Prava pacijenta
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Re: Prava pacijenta
posaljite dokumentaciju (izvestaj pomenutog dr, i izvestaj sa operacije kao i histopatoloski nalaz) ministarstvu zdravlja i lekarskoj komori, uz propratno pismo u kome cete u kratkim crtama objasniti slucaj.
da li bi bila odstranjena dojka ne moze se reci sa sigurnoscu.
da li bi bila odstranjena dojka ne moze se reci sa sigurnoscu.
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
Strashno je to sto se desilo vasoj majci i zaista treba uciniti nesto, a ne samo cutati.... ali tesko da ce pomenutom lekar ista faliti! Tesko!
Na kraju ce mozda jedino negativno biti da ga ovde javno imenujete (a ne verujem da bi ga i to nesto uzbudilo) - obicno to tako bude na kraju, pisem uz nadu da ce mozda ovoga puta ipak neko i odgovarati!
pozdrav
PS: Ciao drbgd, mnogo ste mi nedostajali (to sam vise puta javno pisala), a verujem i jos mnogima ovde - nadam se da cete ostati tako plemeniti i kada budete stariji!
Bilo bi dobro da niko ne vredja lekare (kao ni studente medicine) koji na ovom forumu odgovaraju na pitanja (a sto se ranije cesto desavalo) jer malo je onih koji su strucni(!) i zele da to rade.
Na kraju ce mozda jedino negativno biti da ga ovde javno imenujete (a ne verujem da bi ga i to nesto uzbudilo) - obicno to tako bude na kraju, pisem uz nadu da ce mozda ovoga puta ipak neko i odgovarati!
pozdrav
PS: Ciao drbgd, mnogo ste mi nedostajali (to sam vise puta javno pisala), a verujem i jos mnogima ovde - nadam se da cete ostati tako plemeniti i kada budete stariji!
Bilo bi dobro da niko ne vredja lekare (kao ni studente medicine) koji na ovom forumu odgovaraju na pitanja (a sto se ranije cesto desavalo) jer malo je onih koji su strucni(!) i zele da to rade.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Hvala na odgovorima.
Naravno da se ne moze nista reci sa sigurnoscu, ali sta bi bilo da smo cekali do februara? Sam njegov pristup (100 na sat, sto je i sam isticao - "nemam ja vremena za vas moram 100 zena da pregledam za sat vremena") i odnos prema pacijentima kao i cinjenica da kad ocigledno postoji neka promena on pacijenta pravi ludim bi trebalo da budu dovoljni da odgovara. Na pregled tu dolaze i zene iz unutrasnjosti, sa sela sa ne toliko razvijenim odnosom prema svom telu kojima je dovoljno da lekar kaze sve je ok i da se tu zaustave. Na kraju cemu toliki apeli, reklame da se zene pregledaju, idu na kontrole itd kad naidju na ovakvog lekara?
Naravno da se ne moze nista reci sa sigurnoscu, ali sta bi bilo da smo cekali do februara? Sam njegov pristup (100 na sat, sto je i sam isticao - "nemam ja vremena za vas moram 100 zena da pregledam za sat vremena") i odnos prema pacijentima kao i cinjenica da kad ocigledno postoji neka promena on pacijenta pravi ludim bi trebalo da budu dovoljni da odgovara. Na pregled tu dolaze i zene iz unutrasnjosti, sa sela sa ne toliko razvijenim odnosom prema svom telu kojima je dovoljno da lekar kaze sve je ok i da se tu zaustave. Na kraju cemu toliki apeli, reklame da se zene pregledaju, idu na kontrole itd kad naidju na ovakvog lekara?
Da li vi kao doktor verujete da time moze da se istera pravda? Pitam ovo bez ikakve malicioznosti, zaista me zanima misljenje lekara.posaljite dokumentaciju (izvestaj pomenutog dr, i izvestaj sa operacije kao i histopatoloski nalaz) ministarstvu zdravlja i lekarskoj komori, uz propratno pismo u kome cete u kratkim crtama objasniti slucaj
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
girl_ pokusaj nista te nece kostati,posaljes pismo ministarstvu a ako ne upali onda to baci u medije,mislim,narod ce tako saznati...a dovoljno je da se digne "buna"...
mislim da bi imalo nekog efekta, kada bi argumentima zasipali ministarstvo - te iste doktore koji potpisuju resenja o zaposljavanju po nalogu G17, profesorskoj deci, i ostalima... to bi im bila neka povratna informacija.
kada bi se zaista dostigla kriticna masa pacijenata koji dokazuju lekarsku gresku, nesto bi se sigurno pomerilo sa mrtve tacke.
ako nista ne preduzmete, vase sanse su nikakve.
kada bi se zaista dostigla kriticna masa pacijenata koji dokazuju lekarsku gresku, nesto bi se sigurno pomerilo sa mrtve tacke.
ako nista ne preduzmete, vase sanse su nikakve.
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
Zalosno je sto se takve stvari desavaju, ali na zalost to je nasa realnost.
Bas nedavno sam imala "borbu sa vetrenjacama". Zalila sam se zastitniku za prava pacijenta, koji je ujedno i zastitnik lekara ustanove u kojoj radi (totalna nebuloza, postoji da bi ljudima zamazao oci), od njih sam naravno dobila odgovor kako nisam ja u pravu nego doticni na koje sam podnela zalbu, dalje ide zalba zdravstvenoj inspekciji, mada odmah mozate da se zalite i ministarstvu, naravno sa svom propratnom dokumentacijom i nalazima i napisite zalbu u pisanom obliku. Zadnja solucija je privatna tuzba za sta mnogi nemaju novaca a ni zdravlja.
Lepo je to sve nas dragi ministar uredio, zamazao ljudima oci da mogu nekom da se pozale a na kraju nista!
Ne verujem da cete ista postici ali vas najlepse molim da zaista sve napisete i ponesete sve nalaze, jer sve dok ljudi odustaju u startu nista se nece promeniti, a zdravstvo nam je morate priznati u totalnom haosu.
Bas nedavno sam imala "borbu sa vetrenjacama". Zalila sam se zastitniku za prava pacijenta, koji je ujedno i zastitnik lekara ustanove u kojoj radi (totalna nebuloza, postoji da bi ljudima zamazao oci), od njih sam naravno dobila odgovor kako nisam ja u pravu nego doticni na koje sam podnela zalbu, dalje ide zalba zdravstvenoj inspekciji, mada odmah mozate da se zalite i ministarstvu, naravno sa svom propratnom dokumentacijom i nalazima i napisite zalbu u pisanom obliku. Zadnja solucija je privatna tuzba za sta mnogi nemaju novaca a ni zdravlja.
Lepo je to sve nas dragi ministar uredio, zamazao ljudima oci da mogu nekom da se pozale a na kraju nista!
Ne verujem da cete ista postici ali vas najlepse molim da zaista sve napisete i ponesete sve nalaze, jer sve dok ljudi odustaju u startu nista se nece promeniti, a zdravstvo nam je morate priznati u totalnom haosu.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
ja sam imao drugaciji problem,naime,kao tezak bolesnik,onkoloski,komisija nije htela da overi uput za moju mamu,iako sam dovoljno star da se brinem o sebi,ali tu je to stalno odnosenje urina,zivkanje sestara,i ostalo...dakle za dete koje je pod hemioterapijama ne daju uput...i tu su onda proradile neke veze i vezice,isli kod direktora socijalnog i tek nam je on overio...a koliko je ljudi koji nemaju nikoga...mi smo takodjepisali ministarstvu ali niko nista...
Svasta od doktora danasnjih, mene su poslali kuci da lezim a vodim se kao da sam u bolnici 2 meseca a tumor mi raste, kad sam posla kod drugog dr. Hitno za Bg sam morala na operaciju jer je raslo i imala sam bolove, eto ne vode racuna ,a moja tetka je preminula zbog istog doktora i pogresne dijagnoze,tako treba te doktore tuziti zbog njihovog tzv. rada !