Pranje sudova abrazivnim sredstvima-molim za odgovor
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Pranje sudova abrazivnim sredstvima-molim za odgovor
KOJE posledice moze imati po zdravlje visegodisnja upotreba tecnih abrazivnih sredstava (Arf, Cif...) za pranje sudova, tj. serpi, lonaca, tanjira, ...i ponekad escajga?!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm
Taj neko to radi zato sto je u cvrstom ubedjenju da se upotebom tih sredstava odlicno skida mast i ulje i zagorelo dno serpi, lonaca itd...!!
I to radi godinama unazad...
Da, teflonske posude nikako sa tim....mada sam ja u takodje CVRSTOM ubedjenju da je katastrofalno pogresno prati Bilo koje posudje sa tim.
i ne mogu da dobijem nazalost strucan odg. da bih toj osobi DOKAZALA da gresi i time je sprecila da u malim dozama, tj. malo po malo, truje clanove svog domacinstva koriscenjem TAKO JAKE hemije za SUDOVE IZ KOJIH SE JEDE!!!
poslala sam email firmi jednog tog sredstva koje inace koristimo ceo zivot cini mi se...sa istim pitanjem-moze li imati posledice upotreba tih sredstava ako se koristi u pogresne svrhe...ali nisam dobila odgovor.
Ne znam na koji drugi nacin da dodjem do cinjenica o tome...
I to radi godinama unazad...
Da, teflonske posude nikako sa tim....mada sam ja u takodje CVRSTOM ubedjenju da je katastrofalno pogresno prati Bilo koje posudje sa tim.
i ne mogu da dobijem nazalost strucan odg. da bih toj osobi DOKAZALA da gresi i time je sprecila da u malim dozama, tj. malo po malo, truje clanove svog domacinstva koriscenjem TAKO JAKE hemije za SUDOVE IZ KOJIH SE JEDE!!!
poslala sam email firmi jednog tog sredstva koje inace koristimo ceo zivot cini mi se...sa istim pitanjem-moze li imati posledice upotreba tih sredstava ako se koristi u pogresne svrhe...ali nisam dobila odgovor.
Ne znam na koji drugi nacin da dodjem do cinjenica o tome...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm
Svako sredstvo za ciscenje,se ne moze nikada isprati vodom u potpunosti,nego ostaje u tragu i kao takvo unosi u organizam.Abrazivna sredstva ostecuju povrsinski,zastitni sloj posudja ispod koga se nalaze materije koje tako "ogoljene"mogu delovati i kancerogeno. Dakle,upotrebom abrazivnih sredstava,nanosimo dvostruku stetu sebi.
Naravno,da niko od proizvodjaca nece da to javno istakne........finansijski interes je u pitanju.
Pozdrav
Naravno,da niko od proizvodjaca nece da to javno istakne........finansijski interes je u pitanju.
Pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm
Kad sam kupila serpe (nerdjajuci celik 18/10), pise na uputstvu da se nikako ne peru abrazivnim sredstivma nego potopiti da zagorelo omeksa i onda sundjerom i deterdjentom oprati.cinnamon girl napisao:Meni je od abrazivnih sredstava namenjenih za sudove dno serpe od nerdjajuceg celika (srebrnasto) dobilo neku plavozelenkastu boju. Ne znam kako da to uklonim.
Meni se to desila na jednm tiganju ali je vremenom delom povratilo metalnu boju, mada ne verujem da se ista moze uraditi da bude ko novo.