Pranje sudova abrazivnim sredstvima-molim za odgovor

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Sanja.V
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 18, 2007 12:12 am

Pranje sudova abrazivnim sredstvima-molim za odgovor

Post od Sanja.V »

KOJE posledice moze imati po zdravlje visegodisnja upotreba tecnih abrazivnih sredstava (Arf, Cif...) za pranje sudova, tj. serpi, lonaca, tanjira, ...i ponekad escajga?!

:o
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Osim sto su to sredstva koja nisu predvidjena za takvu upotrebu, pretpostavljam da bi ozbiljnu opasnost predstavljalo pranje teflonskog posudja abrazivnim sredstvima. Nije mi jasno zasto bi to neko radio, i obicni deterdzenti su prilicno jaki.
Sanja.V
Novi član
Novi član

Post od Sanja.V »

Taj neko to radi zato sto je u cvrstom ubedjenju da se upotebom tih sredstava odlicno skida mast i ulje i zagorelo dno serpi, lonaca itd...!!
I to radi godinama unazad...

Da, teflonske posude nikako sa tim....mada sam ja u takodje CVRSTOM ubedjenju da je katastrofalno pogresno prati Bilo koje posudje sa tim.

i ne mogu da dobijem nazalost strucan odg. da bih toj osobi DOKAZALA da gresi i time je sprecila da u malim dozama, tj. malo po malo, truje clanove svog domacinstva koriscenjem TAKO JAKE hemije za SUDOVE IZ KOJIH SE JEDE!!!

poslala sam email firmi jednog tog sredstva koje inace koristimo ceo zivot cini mi se...sa istim pitanjem-moze li imati posledice upotreba tih sredstava ako se koristi u pogresne svrhe...ali nisam dobila odgovor.

Ne znam na koji drugi nacin da dodjem do cinjenica o tome...
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

A da jednostavno zamenite deterdzent nekim normalnim? Jer ako ta osoba to radi godinama, sumnjam da ce misljenje celog konzulijuma da je odgovori u tome.
Sanja.V
Novi član
Novi član

Post od Sanja.V »

eh, draga Lena, upravo to i jeste problem. Nikako joj dokazati da neeee koristi te abrazijeeeee :)

ma trazicu ja dok ne nadjem dokaz, pa cu da odstampam pa da donesem crno na belo! E!

Hvala ti u svakom slucaju na komentaru ;)
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Svako sredstvo za ciscenje,se ne moze nikada isprati vodom u potpunosti,nego ostaje u tragu i kao takvo unosi u organizam.Abrazivna sredstva ostecuju povrsinski,zastitni sloj posudja ispod koga se nalaze materije koje tako "ogoljene"mogu delovati i kancerogeno. Dakle,upotrebom abrazivnih sredstava,nanosimo dvostruku stetu sebi.
Naravno,da niko od proizvodjaca nece da to javno istakne........finansijski interes je u pitanju.
Pozdrav
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm

Post od cinnamon girl »

Meni je od abrazivnih sredstava namenjenih za sudove dno serpe od nerdjajuceg celika (srebrnasto) dobilo neku plavozelenkastu boju. Ne znam kako da to uklonim. :-?
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Post od medi »

cinnamon girl napisao:Meni je od abrazivnih sredstava namenjenih za sudove dno serpe od nerdjajuceg celika (srebrnasto) dobilo neku plavozelenkastu boju. Ne znam kako da to uklonim. :-?
Kad sam kupila serpe (nerdjajuci celik 18/10), pise na uputstvu da se nikako ne peru abrazivnim sredstivma nego potopiti da zagorelo omeksa i onda sundjerom i deterdjentom oprati.
Meni se to desila na jednm tiganju ali je vremenom delom povratilo metalnu boju, mada ne verujem da se ista moze uraditi da bude ko novo.
Odgovori