Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
veliki pooozzz, radi se o ujedu krpelja, ustvari otišao sam na livadu prije otprilike 2 - 3 sedmice, kada sam se probudio dan poslije mog odlaska u livadi, primjetio sam krpelja na leđima na desnoj strani, odstranio sam ga nesvjesno rukom ali u cjelovitosti, ranu sam odmah dezinfikovao Brionom, nakon toga prošlo je odprilike 2 - 3 sedmice ništa nisam osjećao i bilo mi je OK, ali jučer mi se pojavilo crvenilo oko vrata uglavnom na prednjoj strani vrata, na rani od ujeda krpelja nema nikakvog crvenila niti je bilo poslije odstranjivanja krpelja , čitao sam da ujed krpelja ne mora odmah uzrokovati crvenila a evo dobio sam poprilično crvenilo oko vrata i nakon nekoliko sati kada sam primjetio crvenilo imao sam velike bolove u stomaku i izbacio sam " faktički sve iz sebe Velikom nuždom ", bojim se da to nije Bolest od krpelja,
MOŽELI KAKAV SAVJET ŠTA TREBAM URADITI veliki poooz adminu
Hvala na savjetu!!!
To crvenilo uopšte ne svrbi niti je mnogo vidljivo, ali me zanima ako se radi o Lajmskoj bolesti zašto onda na mjestu ujeda krpelja nisam nikako imao crvenilo samo na početku kada sam ga izvadio i sutradan crvenilo je nestalo i nije se nikakvo pojavljivalo, nikakve simptome ne osjećam ustvari stanje mi je odlično i neš ne vjerujem da se radi o toj bolesti ali za svaki slučaj ću posjetiti doktora za ove tipove bolest !!!
zanima me da li može doći do ove Lajmske bolesti ako nemam nikakvo crvenilo na mjestu ujeda krpelja i zanima me mogu li izliječiti ovu bolest s obzirom da nisam bio kod doktora otptilike 2 - 4 sedmice od kada me je ujeo krpelj, podsjećam stanje mi je odično
Herolindi napisao:Hvala na savjetu!!!
To crvenilo uopšte ne svrbi niti je mnogo vidljivo, ali me zanima ako se radi o Lajmskoj bolesti zašto onda na mjestu ujeda krpelja nisam nikako imao crvenilo samo na početku kada sam ga izvadio i sutradan crvenilo je nestalo i nije se nikakvo pojavljivalo, nikakve simptome ne osjećam ustvari stanje mi je odlično i neš ne vjerujem da se radi o toj bolesti ali za svaki slučaj ću posjetiti doktora za ove tipove bolest !!!
zanima me da li može doći do ove Lajmske bolesti ako nemam nikakvo crvenilo na mjestu ujeda krpelja i zanima me mogu li izliječiti ovu bolest s obzirom da nisam bio kod doktora otptilike 2 - 4 sedmice od kada me je ujeo krpelj, podsjećam stanje mi je odično
Odmah ujutru,ali odmah kod lekara i recite za krpelja.Mom sinu se pojavilo crvenilo oko pupka pre pet nedelja ali moj suprug i ja ga nismo odmah odveli kod lekara (ovo sebi nemožemo da oprostimo),jer smo mislili da je ojed od kaiša na farmericama.Posle dve nedelje,tj.pre tri nedelje sam ga odvela jer mi je sve bilo sumnjivo i taj ojed se manifestovao kao crveni prsten a iznutra bele boje i imam šta da čujem,dete je zaraženo krpeljom .
Dobili smo odmah uput da vadi krv na higijenskom zavodu i odmah smo otišli kod infektologa.Svi lekari pa i infektolog kažu da je bolest ipak uhvaćena na vreme i da će 4. nedelje antibiotika biti dovoljne ali i praćenje narednih 5 godina.
U sledeći petak završavamo 4-nedeljnu terapiju antibioticima ps 09.05. idemo opet da vadi krv u higijenski pa na konstultacije kod infektologa.
Moj savet je ODMAH KOD DOKTORA!!!!!
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
A što se tiče mog slučaja, nažalost moram čekati do ponedeljka zato što sam zakasnio - doktori su već otišli i tek u ponedjeljak dolaze pozzz i želim da vašem sinu sve prođe u najboljem redu
Herolindi napisao:A što se tiče mog slučaja, nažalost moram čekati do ponedeljka zato što sam zakasnio - doktori su već otišli i tek u ponedjeljak dolaze pozzz i želim da vašem sinu sve prođe u najboljem redu
E baš šteta jer ako se utvrdi da je ubod od krpelja potrebno je što pre uvesti antibiotike.
Ma sin je odlično i nema ama baš nikakav simptom,Bogu hvala.
Hvala na lepim željama a ja vama želim da je ipak neki osip a ne ubod od krpelja.
Pozdrav
Baš mi je Žao što vam nisam ranije javio ali stvarno sam zaboravio evo sad javljam vam se da vam kažem da sam išao kod doktora i radio sam krvnu i mokraćnu ( urin ) analizu !
Kada sam odnio te rezultate kod doktorice ona mi kaže da je sve u redu i preporučila mi je neku mast da koristim a zove se KUTERID - stvarno mi pomaže - koža na vratu me više ne svrbi inače me je neko vrijeme svrbila pa je počela strašno da peče ali ova krema mi je riješila sve te probleme odmah nakod prvog korištenja nevjerovato ali istinito koristim je 2 puta dnevno nadam se da se vaš sin oporavio i hvala na motivaciji koju ste mi dali da se idem pregledati ionako nisam odavno radio krvnu i mokraćnu analizu kako ja pamtim nisam nikako ehhehehee VELIKI POZDRAV
E baš mi je drago da ste se javili a posebno mi je drago da nije zaraza od krpelja. Ta mast koju ste dobili je na bazi kortikosteroida pa vam je zato tako brzo pomogla ali morate striktno da se držite uputstva pri upotrebi. Srećna sam što sam vas motivisala da odete kod lekara,a sebe sam zadužila da za svaku glupost idem (makar ispala hipohondar), jer nekad nam organizam daje signale za neku ozbiljnu bolest a da toga nismo ni svesni.
Moj sin je Bogu hvala dobro.Pio je antibiotike 4 nedelje i negativan je,ali na granici .Lekar je rekao da je on za sad izlečen i da je kontrola za 3 meseca i kaže da posledica neće biti jer je otkriveno na vreme .
Veliki pozdrav i svako dobro vam želim .