pozdrav ljudi..

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
StefanParkour
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 03, 2011 3:52 am

pozdrav ljudi..

Post od StefanParkour »

Pozdrav ljudi imam 15 god a visok sam samo 1,60 imam oko 40 kg zelim da porastem a i da dobijem malo tezinu pre 3 ili 4 meseci sam poceo da vezbam sklekove, zgibove i to pomalo tegove ali ne dizem gore da ne bih ostao mali.. mene zanima koliko trebam da unesem proteina na dan..???i dali ima neke veze zivo jaje sa kuvanim ili przenim da li je zdravije zivo.. posto ja pijem svakog dana ujutru i uvece.. ?? aj. odg molim vas
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: pozdrav ljudi..

Post od tamaraft »

S obzirom da imate 15 godina i da ste jos u fazi rasta i razvoja i tela i hormona pre bilo kakvog treninga se obratite lekaru opste prakse kako bi dobili uput za nutriconistu!

Ako se koncentrisete na tekstove o ishrani po internetu i treniranju mozete naici na jako veli ki broj mladih osoba od , 18, 20 godina koje su nepravilnim treningom ostetili svoje telo. Poremecaj rada bubrega, seksualne disfunkcije, ostecenja lokomotornog sistema i dr.

Sa 15 godina nema potrebe da ste u teretani i da pijete suplimente vec vozite bajs, plivajte, i pustite svoje teo da se razvija bez nepotrebnih opterecenja! Ishranu i savete cete dobiti od nutricioniste na osnovu pregleda i analiza krvi!

Poz
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
house.m.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 14, 2011 4:57 pm

Post od house.m. »

idi slobodno na neki bb fitnes forum i citaj tekstove o ishrani i treniranju. Iznenadjujuce je da bodibilding takmicari i ozbiljniji rekreativci znaju mnogo vise o ishrani nego bilo koji nutricionista. Najveci mit je da teretana zaustavlja rast, cak sta vise mozes samo porasti, jer trening tegovima, a i uospte te kucne vezbe ti aktiviraju hormone rasta. Od plivanja i ostalih kardio vezbi tesko da mozes nesto uraditi, najbolje ti je goidnu dana da se tako da kazem aktiviras sa tim kucnim vezbama i onda predjes na teretanu. I odmah mozes prestati da pijes ziva jaja, jer mozes samo zakaciti salmonelu, a to tebi sa 40kg nikako nije potrebno sad.
Ako se koncentrisete na tekstove o ishrani po internetu i treniranju mozete naici na jako veli ki broj mladih osoba od , 18, 20 godina koje su nepravilnim treningom ostetili svoje telo. Poremecaj rada bubrega, seksualne disfunkcije, ostecenja lokomotornog sistema i dr
:o Evo ja citam vec pet goidna te forume po internetu pa jos nisam naisao ni na jedan slucaj kome se ovako nesto desilo
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Tamarin savet je apsolutno tacan.U njegovom godinama mu nista vise od toga nije ni potrebno niti je zdravo.
Savet,kao sto Tamara rece potrazi od nutricinoiste i nekog profesora fizickog koji bi te edukovao koje vezbice kod kuce da radis.Plivanje,bajs i trcanje su super.
Proteine ces naci u mesu,mleku i jajima.
Ici u teratanu i dizati odredjene tezine u tim godinama je sumanuto.Ni zglobovi i kosti kod odraslog coveka nisu predvidjeni da trpe takve napore.Ja zimi idem u teretanu,svestan toga da to nije preterano dobro,ali ja imam dovoljno godina i razvoj mi je zavrsen.I tada veoma pazim koje tezine dizem.
To sto kazes da bodibilder zna vise od ishrani od nutricioniste,koji je se desetak godina skolovao i ucio i coveku i ishrani ne vredu komentarisati.A da ne pominjem sta ti ljudi unose u organizam.
Svako ima pravo za svojim telom da radi sta zeli,ali ne treba nekog mladog savetovati pogresno.
StefanParkour
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 03, 2011 3:52 am

Post od StefanParkour »

hvala.. :D koju hranu da unosim da bih poras'o? :roll:
Odgovori