Povremeni poremećaj srčanog ritma

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
mladzan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2020 10:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Povremeni poremećaj srčanog ritma

Post od mladzan »

Poštovani,

Imao bih jedno pitanje. Povremeno mi se dešava (jednom u tri meseca) da prilikom lakšeg fizičkog napora (kratko lagano trčanje) dođe do poremećaja srčanog ritma, koje tačno mogu da osetim, ali bez nekih propratnih simptoma tipa nedostatak vazduha, nesvestica itd. Samo osetim preskakanje u otkucajima koje traje 1-3 dana i posle se smiri. Priikom nekih težih fizičkh napora nisam primetio da dolazi do toga. Koliko je to ozbiljno i šta bih trebao da odradim?

Napomenuo bih da sam odradio kompletne pretrage, ultrazvuke abdomena, srca, pregled očne duplje i analize krvi i štitne žlezde i nalazi su bili uglavnom uredni (blago povišeni trigliceridi i holesterol).

Inače koristim terapiju Prilindu i Bisoprolol oba po 2.5 mg.

Imam 24 godine, nepušač, kontrolisana ishrana, alkohol konzumiram 1-2 puta mesečno.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Povremeni poremećaj srčanog ritma

Post od aaaca »

У том случају најсигурнија дијагностика је ергометрија на покретној траци.

Пошто се тако ретко јавља тешко је повезати са нечим. Можда дође до пада магнезијума баш тада када си слабо активан. Ко ће га знати.
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Re: Povremeni poremećaj srčanog ritma

Post od tunks »

Mozda moze da bude zeludacna kila...ja o tome pojma nemam, ali sam vise puta cula momke u teretani da se zale da im pravi problem jer ona nije povezana sa intenzitetom treninga nego vrstom....npr. moze da bude nesto lagano, ali ako ukljucuje dizanje ruku iznad nivoa glave, kila se digne i pravi problem sa srcanim ritmom dok se sama ne spusti jer zeludac je elastican organ...
Slika
Odgovori