Povreda
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Povreda
Pozdrav, igrao sam fudbal pre 3 dana i negde 5 minuta od pocetka sam dobio udarac u list i u prvi mah nisam mogao da hodam...2 minuta kasnije mi je proslo i uspeo sam da igram jos nekih sat ipo tj do kraja termina, ali posle toga me je sve vise i vise bolelo i posle 3 sata me je bolelo tako da ne mogu da hodam...evo vec 3 dana odmaram i dalje me boli i ne mogu da hodam...mogu da hodam, ali na prstima leve noge jer tako nemam nikakvog pritiska na list tj na bolno mesto...ne mogu ni normalno da stojim da su mi noge jedne pored druge vec ova leva povredjena mora da bude ispred...na dodir me boli, pogotovo prvi dan, sad je malo bolje i sad me na mali prisak boli, ali sam dodir ne...naduven mi je list, ne preterano, ali kad se uporedi sa drugim listom vidi se razlika, ali nema crvenila...najvise me boli na mestu gde kad stegnem list iskoci najveci deo misica, ali ovaj povredjeni list ne mogu tako da stegnem...Nadam se da sam opisao sto sam bolje mogao situaciju i zeleo bih da mi ovo sto brze prodje...Moje pitanje je kako mogu da ubrzam oporavak, osim odmora i sta bih mogao da mazem na to i kakve obloge bih mogao da stavljam? ja sam cuo da bi bilo dobro obloge od crnog luka i zelena konjska mast...Hvala unapred
Re: Povreda
Ako je taj list otecen trebalo bi da se javite kod lekara na pregled.
Kad se bavite sportom trebalo bi da znate i kako se zbrinjavaju sportske povrede. Odmah nakon povrede na mesto povrede se prvo stavlja hladan oblog da se napravi vazokontrikcija i smanji oticanje, spreci nastanak hematoma i sl., nakon toga se stavlja topao oblog da ubrza resorpciju nastalog edema, hematoma. Zatim se noga elevira tj. podigne da ne visi i da se spreci dalji nastanak hematoma, otoka.
Koliko je ostecenje unutar misica i kakvo je stanje na unutrasnjim venama bez snimanja i pregleda niko ne moze da vam kaze.
Povrede potkolenice kakvu ste vi imali mogu da dovedu i do kontuzije vena potkolenice i da dovedu do ozbiljnih komplikacija.
Javite se lekaru da pogleda kako taj misic izgleda i da proveri da li ima ostecenja na dubokim venama potkolenice.
Sve najbolje!
Kad se bavite sportom trebalo bi da znate i kako se zbrinjavaju sportske povrede. Odmah nakon povrede na mesto povrede se prvo stavlja hladan oblog da se napravi vazokontrikcija i smanji oticanje, spreci nastanak hematoma i sl., nakon toga se stavlja topao oblog da ubrza resorpciju nastalog edema, hematoma. Zatim se noga elevira tj. podigne da ne visi i da se spreci dalji nastanak hematoma, otoka.
Koliko je ostecenje unutar misica i kakvo je stanje na unutrasnjim venama bez snimanja i pregleda niko ne moze da vam kaze.
Povrede potkolenice kakvu ste vi imali mogu da dovedu i do kontuzije vena potkolenice i da dovedu do ozbiljnih komplikacija.
Javite se lekaru da pogleda kako taj misic izgleda i da proveri da li ima ostecenja na dubokim venama potkolenice.
Sve najbolje!
Re: Povreda
Hvala vam puno na opsirnom odgovoru! Do sada nisam imao neku ozbiljnu povredu, prelom i sl. I sve mi je prolazilo posle najvise 2-3 dana. Ovo vec traje 5-6 dana i primcujem da je bolje ali posle vaseg odgovora odlucio sam da odem kod lekara da bih se sto bolje i brze oporavio...Hvala jos jednom.