Pre izvesnog vremena ,tacnije juna 2007. god imao sam povredu desne ruke i to udarac metalne konstrukcije u nadlakticu, lakat i podlakticu sa ostatkom stranih tela u predelu lakta, ali bez ikakvog loma (preloma). Proveo sam u gipsu nekih 20 - setak dana da bi se dok je ruka bila u gipsu izgubio osecaj za toplo hladno i pomeranje prstiju , kao i bol u ramenu (lopatica), nadlaktici,laktu i podlaktici 1/3 od lakta. Fizikalnom terapijom se ruka delimicno vratila ali samo 3 prsta (palac ,kaziprst i srednji) ali ne sve .Neman snagu u njima a domalic i mali prst takoreci i nepomeram. Dijagnoza mi je laesio partialis n. ulnaris, n. medianus et n. radialis dex. posttraumatica. Na rtg se videmala metalna tela u projekciji samog zgloba i ulnarnog nerva i olekratnonskom suluksu kao i na dopleru mi se vidi efuzija uz medialni deo zglobnog prostora intrakapsularno.
Za svo vreme sam isao na fizikalnu terapiju i vidljivi su znaci poboljsanja.
PITANJA:
Da li ove stvari koje sam nabrojao(burzitis i metalne opiljke) mogu da mogu da otezavaju pomeranje prstiju i sake kao i smanjenu pokretljivost ,bol i oticanje zglobova u korenu prstiju domalog i malog, kao i bol u samom laktu?
Uticu li ove stvari na stepen oporavka ruke?
Moze li se vratiti svih 100 posto pokreta u rucu ili je to tesko i nezahvalno prognozirati?
Koliko za ovakve povrede obicno ide vreme oporavka i kolika je uspesnost oporavka?
Kako da uticem i sta da radim za sto efikasniji i sto brzi stepen oporavka?
Unapred zahvalan
Sasha
povreda nerava desne ruke
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
povreda nerava desne ruke
pa malo je nezgodno zato st se nalazi u samom nervu jer moze da se izgubi i ovo sto imam do sad.Na kraju krajeva ja nisam doneo odluku nego neurohirurg koji me leci i koji me je pregledao i propisao terapiju.
Fizikalna Th ce pomoci za sve sto je ledirano, za ostalo sto je nepovratno denervisano ne pomaze nikakva fizikalna Th.
Procena se verovatno odnosi na situaciju: bolje i ovakva funkcija nego igrati se i rizikovati kompletnu denervaciju tokom operacije?
Sa druge strane, sta ako se metalni opiljci dislociraju i naprave ono najgore?
Koliko je opasno dirati, toliko je opasno i ne dirati strana tela u vasem slucaju....
Uz svo uvazavanje, ja bih na vasem mestu posetio jos nekog neurohirurga.
Procena se verovatno odnosi na situaciju: bolje i ovakva funkcija nego igrati se i rizikovati kompletnu denervaciju tokom operacije?
Sa druge strane, sta ako se metalni opiljci dislociraju i naprave ono najgore?
Koliko je opasno dirati, toliko je opasno i ne dirati strana tela u vasem slucaju....
Uz svo uvazavanje, ja bih na vasem mestu posetio jos nekog neurohirurga.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]