povreda misica lista
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 07, 2014 10:22 pm
povreda misica lista
Na fudbalu sam povredio list, tek sutra dan uvece sam malo led poceo da stavljam i Rheumon gel, sve se lepo cinilo, cak sam i normalnije poceo da hodam, kada se peti dan ujutro kada sam ustao pojavio jak bol da sam jedva stao na nogu, primetio sam(i ranije) da je malo otecena, stavljao sam led, i konjsku mast, i rheumon(ne zajedno, mesano, vec u odredjenom periodu vremena). SUtra uvece ce biti vec 7 dan, a nekako se osecam jos gore..
Neki savet?
Neki savet?
- RehabFizio
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm
Re: povreda misica lista
Trebate da snimite ultrazvukom list da bi se videlo da li postoji kidanje mišićnih vlakana ili vlakana tetive, a zatim sa idite na pregled kod ortopeda sa snimkom pa ćete onda znati šta dalje.
-
- Novi član
Hvala, posle praznika cu otici.
Da li dalje da stavljam led i rheumon gel?
Da li dalje da stavljam led i rheumon gel?
- RehabFizio
- Aktivan član
Neznam šta ste mislili pod tim da se "nekako osećate još gore", ali led se stavlja kada postoji otok i crvenilo.
-
- Novi član
pa mislio sam na to da nekako bas ne mogu na celu nogu da stanem, vise koracam na prste...Jer je bol bas prisutan...
Podliva nigde nema, a noga jeste malo natecena, nista strasno, ali malo jeste..
Podliva nigde nema, a noga jeste malo natecena, nista strasno, ali malo jeste..
- RehabFizio
- Aktivan član
Ok. Uradite taj ultrazvuk, vidite šta će ortoped i radiolog da kažu, pa se javite opet na forum ako imate još pitanja. Ne mora da znači da je nešto pokidano; može biti da je u pitanju upala burze iza tetive mišića, ali da ne nagađam više šta je. U svakom slučaju Vam sleduje fizikalna terapija, vežbe i eventualno manuelna terapija nakon toga. Nađite dobrog fizioterapeuta!
-
- Novi član
bio sam kod specijaliste privatno rekao ej da je tetiva ahilova pukla, i rekao mi da stavim longetu, otisao sam u bolnicu, tamo su me pregledali, snimili, rekli da nije pukla, da jeste, ne bih imao takve motorne funkcije noge kakve imam....snimili su me, i dali mi lioton gel, jer imam hematom..
-
- Novi član
Lokalno hematom od poplitealne jame do skocnog zgloba desne noge, ocuvana motorna snaga desnog stopala, stopalo pokretno u svim fizioloskim pravcima, Tomsonov efekat pozitivan..
To je doktor napisao.
To je doktor napisao.
Pre oko mesec dana zadobio sam na utakmici jak udarac u list leve noge. Odmah sutradan otisao sam kod ortopeda rekao je da nije nista strasno i da odmaram nedelju dana da ce proci. Nakon nedelju dana nije bilo bolje, otsao sam na kontrolu, stavili mi longetu i rekli da odmaram jos nedelju dana. Nakon tih drugih nedelju dana bilo je bolje mogao sam malo lakse da hodam i pomeram stopalo. Mislio sam da ce sve biti u redu i da cu nastaviti sa treninzima. Evo proslo je mesec dana ja mogu normalno da hodam međutim misic mi je tvrd kao u grcu ne mogu normalno da trcim i i dalje osecam bol
bol. Veoma mi je bitno ovo tako da molim za pomoć
bol. Veoma mi je bitno ovo tako da molim za pomoć
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Могао би да пробаш да мишић истрљаш ледом, минут-два. После тога да га грејеш феном исто минут -два. И тако неколико пута дневно. То би требало да га опусти.
Hvala nadam se da ce to pomoći 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Мишићи се опуштају на тај начин (хлађењем па грејањем) тако да треба да помогне ако је мишић у грчу. Ако је тврд због нечега другог онда неће.
A koji bi mogao da bude drugi razlog sto je mišić tvrd
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Не знам, можда и због вена, због мањка калцијума...
probaj aqua active gel. ja sam povredio nogu na skijanju pa sam to mazao. meni je pomoglo.