Pozdrav,
prije 3 mjeseca, sam imao povredu koljena na utakmici gdje mi je koljeno naglo krenulo prema vani a stopalo se zarovalo u zemlju radi krampona na kopackama.
nakon toga mi je otekla koljeno, i otisao sam doktoru, uprkos tome da nisam mogao hodati lijepo niti savijati nogu, nije mi nista snjimao sam je dao klinicki nalaz : otok koljena i izliv u koljenu
dijagnoza: Distorsio genus I dex
dao mi je gips, kojeg sam nosio 1 sedmicu, pa skinuo, nakon toga sam dobio Lioton1000 Gel da mazem 15-20 dana,
naravno mazao sam kad te dane, i nako mjesec sam mislio da mogu opet trcati i sve fino i normalno, cuvao sam se, ali kada sam skocio u stranu, i pritome ispruzio desnu povredenu nogu nesto brze (ne skroz naglo) puklo mi je nesto u predjelu lateralne strane koljena culo se "POP" koljeno mi je ponovo nateklo, ledirao sam ga 3-4 dana nakon toga, otok je spao, sada nekih 1 mjesec i nekoliko sedmica nakon ponovne povrede, treniram neke vjezbe sto sam nasao na youtube, ali i dalje postoji bol koja se javlja na vrhu fibule ove kosti pored i vanjske strane koljena osjetim bol pri nekim pokretima koji su slicni onom prilikom kojeg sam se povredio, cesto imam osjecaj i da mi se neke kosti pomjeraju u koljenu.
ima te li Vi nekakav savjet sta dalje da radim, mlad sam, i imam pred sobom perspektivnu nogometnu karijeru
Povreda Koljena
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin