Povreda koljena, parcijalna ruptura LCA

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
nenadba3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 28, 2012 3:23 pm

Povreda koljena, parcijalna ruptura LCA

Post od nenadba3 »

Pozdrav,
20.marta ove godine sam od nezgodnog doskoka povrijedio koljeno na treningu. Prvi nalazi kod ortopeda su bili: patela balonirana, blag izliv u zglobu, stabilnost očuvana, terapija mi je bila gipsana longeta-mirovanje (dijagnoza: luxatio, distorsio et distensio articulorum et ligamentorum genus). Posle nedjelju dana sam otišao na kontrolu, skinut mi je gips, izliv se povukao, po ortopedu je bilo sve u redu, rekao da idem na fiz terapiju i da ću brzo da se vratim treninzima. Ali nakon par dana ja nisam mogao normalno da hodam, osjećao sam mali bol i blokadu u koljenu, nisam mogao pravilno da gazim. Otišao sam ponovo kod ortopeda, rekao mi je da je u pitanju meniskus i da je potrebno uraditi MR desnog koljena. 9.maja sam uradio MR,a evo i nalaza:
Učinjen T1w, T2w2mm, T2fs SAD; PDfs TRAN. I Stir COR: Tomogrami
Prisutan manji IA izliv.
Prisutna zastarijela Ruptura LCA sa vidno fibrozno zadebljanim, dijelom retrahovanim, ali i pojedinačno očuvanim intraligamentarnim vlaknima. LCP intaktan
Na zadnjem rogu Med. Men. manja traumatska stabilna fisura, Prednji rog intaktan, Lat Men. intaktan, Oba Coll. Lig. intaktna.
Zaključak: zastarjela parcijalna ruptura LCA, sa nešto očuvanim retrahovanim intraligamentarnim vlaknima.
Preporučili su mi da idem na artroskopiju koljena u Pg, ili ako sam u mogućnosti da idem u Bg na VMA..
Šta vi mislite o ovome?
Odgovori