Povreda kolena

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
johnybr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 09, 2014 10:14 pm

Povreda kolena

Post od johnybr »

Pozdrav,

negde u oktobru,dok sam igrao futsal,noga mi se odjednom "zakocila" i vise nisam mogao da hodam. Nakon istezanja nesto je popucalo i opet sam mogao hodati,ali na kratko,sve se vracalo. Sledeceg dana nisam mogao da ustanem iz kreveta. Uz pomoc staka sam morao da odem do Doma Zdravlja. Lekar opste prakse mi je "namestio" nogu i malo ublazio bol. 7 dana sam primao inekcije koje mi nisu pomogle,pa su mi napisali uput za rehabilitaciju u drugom gradu. Isao sam 15 dana i to mi je donekle pomoglo. Vremenom,bol je postao minimalan,ali i dalje osetan. Da,zaboravio sam da kazem,doktori su ustanovili da mi je povredjen unutrasnji meniskus levog kolena. Krajem januara sam otisao u Zvornik,inace zdravstveni centar za moju regiju. Ortoped me je 2 minuta pogledao i rekao je da nije nista i da se meniskus vratio na svoje mseto. Bio sam presrecan. Ali i dalje,kad god savijem nogu sve unutra "popuca" i boli. Kad god pritegnem koleno,opet boli. Mozete li mi vi reci u cemu je problem ?

Hvala unapred :)
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm

Re: Povreda kolena

Post od RehabFizio »

Pozdrav!

Pošto je ortoped potvrdio da nema povreda, a Vas i dalje boli, znači da problem postoji ali ne mora biti u samom kolenu. Odnosno, može biti da je neki drugi zglob dislociran, ligament istegnut ili zategnut, ili je neki mišić u spazmu, što čak ne mora biti i na istoj nozi, a odražava se na strukture u bolnom kolenu. U svakom slučaju bitno je da nije ništa povređeno, a ovo ostalo je lako rešivo.
johnybr
Novi član
Novi član

Post od johnybr »

Hvala na odgovoru.
Evo danas opet problem,a nije mi se desilo nista odavno. Pokusavajuci da ispravim nogu da dodam loptu nekoj deci koja su se igrala,sve je popucalo i na 2 minuta nisam mogao da pomerim nogu. Istegao sam je i opet sam mogao da hodam,ali je strasno bolelo. Nakon sat vremena sam seo da odmorim i kad sam ustao bol iz kolena je iscezao,ali se pojavio na zadnjoj strani kolena,ne znam kako se to zove. Sada ne mogu normalno da ispravim nogu,a koleno mi je znatno "manje" nego koleno druge noge. Ne znam sta da radim
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm

Post od RehabFizio »

Nema na čemu. Upravo Vam to kažem, ako nema povreda, znači da definitivno postoji dislokacija nekog od zglobova nogu ili više njih. Bol sa zadnje strane kolena (poplitealna jama) može značiti da postoji i tzv bekerova cista; zatim mogu biti u pitanju i degenerativne reumatske promene. Koleno može biti uvećano jer je pod otokom ili Vam je drugo koleno "smanjeno" zbog atrofije mišića. Toliko ovako napamet.

Savet je da se obratite medicinskom stručnjaku koji se bavi manuelnom terapijom i/ili hiropraktikom ali ne "krckanjem", već više suptilnijim metodama. Dobar fizioterapeut će Vam najbolje pomoći. Nije ništa zabrinjavajuće ali pošto imate jake bolove trebalo bi da to sanirate da ne biste imale posledice kasnije.
johnybr
Novi član
Novi član

Post od johnybr »

Hvala,definitivno moram na detaljnije preglede,ovako vise ne mogu :)
Odgovori