Povreda kolena

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Milenko Krajcinovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 21, 2012 1:00 am

Povreda kolena

Post od Milenko Krajcinovic »

Cao drugari... potrebna mi je pomoc... Pre nekih 6 meseci povredio sam desno koleno na utakmicic... Napravio sam nezgodan pokret nogom tacnije krenuo sam da se bacim a kopacka mi je ostala zakopana u zemlji. Izasao sam napolje pocelo je da otice, dosao sam do svlacionice i vec se video poprilican otok na kolenu, mogao sam malo da je savijem. Hladio sam to vece ali bez pomoci, sutradan ista situacija. otisao sam kod ortopeda, snimio, uradio ultra zvuk i rekao da misli da je neki misic sa zadnje strane u jami kolena. Stavio longetu. Posle 7 dana sam dosa na kontrolu skinut gips otoka nije bilo, ali pozad u jami je bilo kao neko ``jaje``.. Rekao je da ce videti posle fizikalne sta se desava... sve proslo zavrsio fizikalnu krenuo sa blagim treninzima, lagano trcanje. Nisam imao problema dok trcim, ali problem se javio kad sam poceo sa treningom. Zagrejao sam se lepo i prvi put kada sam se bacio na desnu stranu koleno me je secnulo i javio se neki nedefinisan bol u celom kolenu. I dalje imam istih problema samo malo manje.. Moze pomoc? Unapred hvala.
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm

Re: Povreda kolena

Post od RehabFizio »

@Milenko Krajcinovic

Rekli ste da imate "istih problema samo malo manje". Šta to podrazumeva (otok, bol, ograničenost pokreta)? Koliko je jak taj bol u kolenu? Da li ste bili na ponovnoj kontroli kod ortopeda i koje su vam dijagnoze odredili ortoped i fizijatar?

Fudbal podrazumeva izuzetno opterećenje na kolena, otuda i to "jaje" u poplitealnoj jami tj pozadi kolena. S obzirom da ste snimili koleno i ortoped je odredio 7 dana longete, pretpostavljam da nije ništa pokidano već je samo mišić ili ligament istegnut. Kada je jedan ligament istegnut, ligamnet suprotan njemu je zategnut. Potrebno ih je dovesti u balans, a to se može postići hiropraktikom. Takođe, može se rešiti i problem sa "jajetom" u zatkolenoj jami.

Naravno ovo je sve napamet ovako preko foruma, a više o mogućnostima hiropraktike i manuelne medicine uopšte, možete se informisati ovde: http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com
Milenko Krajcinovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 21, 2012 1:00 am

Post od Milenko Krajcinovic »

Otoka ima ali dosta manje, bol prisutan tek kad skroz savijem nogu i oslonim se na nju nije previse jak ali je dosta nedefinisan. Fizijatar je prosledioo ortopedu a ortoped posle pregleda rekao da je sve uredu...
nikolam19
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2014 6:59 pm

Post od nikolam19 »

Moj drugar igra fudbal stalno pa je imao povredu kolena.
Isao je na pregled i terapije kod fizijatra valjda Sok talas kod dr Vere Uzelac specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i subspecijalista reumatologije.
Njemu je dosta pomogla sad igra fudbal ali se cuva.
NenadPFC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 02, 2014 11:25 pm

Re: Povreda kolena MOLIM POMOC

Post od NenadPFC »

Dobro vece svima.. Pre par dana sam nezgodno stao i propao kroz neku rupu.. Tada sam osetio kao da mi je neko uvrnuo desnu nogu od skocnog zgloba do kolena. Sada me boli zadnji deo kolena,tj onaj deo koji odvaja butinu i list. Isaoo sam kod lekara,i poslali su me na "Ortopedsku kliniku Banjica" . Da li je neko imao slicnih problema i sta da radim?
P.S Pre nekih godinu dana sam povredio levi skocni zglob,odradio davno fizikalnu terapiju , ali i dalje imam bolove.
Molim za pomoc,unapred hvala! :wink:
putnik kroz vreme
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2014 4:21 pm

Post od putnik kroz vreme »

Moguće da si povredio zglob kolena, a taj deo što odvaja butinu od lista je zatkolena jama. Sa te strane se pripajaju mišići tzv ,,zadnje lože". Prva pomoć je: led prva 24-36h, analgetici (Paracetamol, Ibuprofen...), lokalni preparat (NE ZGLOBEX!!!!, Diklofen gel, Deep Relief gel, Brufen krem, Biofreeze gel)... Pošteda, mirovanje.
Ortoped će ti nakon pregleda reći šta i kako dalje... Na ,,Banjici" su OK.
A što se tiče skočnog zgloba, moguće je da nisi odradio dovoljno FT, prerana fizička aktivnost, ali čest razlog su i ponavljane distorzije tj uganuća skočnog zgloba, kada se stvara tzv ,,labav zglob" koji za posledicu ima pojavu stalnog otoka, hronični bol, smanjenje obima pokreta, hipotrofiju muskulature...
NenadPFC
Novi član
Novi član

Post od NenadPFC »

Bravo druze to je zaista povreda zatkolene jame. Bio ssam na ortopediji na banjici,i bio neki lekar kao nije to nista,dodji privatno kod mn sredicemo to. Zamisli,oce da zaradi. A ja nmg da potrcim ni cucanj nmg lepo da uradim. Sta ti mislis jel opasno,kome sledecem da se javim,bas me boli. Hvala
NenadPFC
Novi član
Novi član

Post od NenadPFC »

Bravo druze to je zaista povreda zatkolene jame. Bio ssam na ortopediji na banjici,i bio neki lekar kao nije to nista,dodji privatno kod mn sredicemo to. Zamisli,oce da zaradi. A ja nmg da potrcim ni cucanj nmg lepo da uradim. Sta ti mislis jel opasno,kome sledecem da se javim,bas me boli. Hvala
NenadPFC
Novi član
Novi član

Post od NenadPFC »

Postovani,treba mi pomoc!
Pre vise od 7 meseci sam povredio koleno i skocni zglob desne noge...Isao sam gradom i propao kroz neku rupu,tj samo malo,ali tada sam osetio da mi je deo kolena i skocnog zgloba , se rotirao, kao da ste ga uvrnuli na obe strane... Posle toga sam nastavio da treniram u teretani,i verovatno tako jos vise povredio taj deo... Tacnije najvise imam problema sa kolenom. Onaj deo iza kolena.. Isao sam svuda,od VMA,Ortopedija Banjica,Euromedik,KCS...I svi su rekli drugacije,niko nije se totalno pozabavio ovim problemom...Sada imam strasne bolove,i jedva hodam...Moze li me neko uputiti kod nekog doktora,i da li neko ima slican problem?Vec sam pisao ovde,ali sada je bas kriticno :) . Hvala unapred!
Odgovori