povreda butnog misica

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
markomania
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 4:46 pm

povreda butnog misica

Post od markomania »

dok sam igrao fudbal, prilikom jednog suta osetio sam ostar bol u desnoj butini. ocigledno da nisam bio dovoljno zagrejan, a taj sut je usledio na samom pocetku utakmice.

kada se povreda ohladila, jako tesko hodam, ne mogu da trcim, i osecam bol duz celog butnog misica. u polozaju kada sedim na stolici, i kad su mi stopala na zemlji, a kolena savijena pod uglom od 45 stepeni, povredjenu nogu ne mogu da podignem.

zanima me, da li je u mom slucaju doslo samo do istegnuca butnog misica ili je problem veci? koliko traje oporavak od ovakvih povreda i kako se one lece?

hvala unapred
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Na osnovu opisa moguce je da se radi o povredi nekog od opruzaca kolena, ili o povredi ligamenta casice. U svakom slucaju, najbolje bi bilo da se javite ortopedu na pregled da bi se videlo o cemu se tacno radi. Zavisno od vrste povrede, vremena proteklog od povrede, opsteg stanja i zivotnih zahteva pacijenta lecenje se moze kretati u rasponu od mirovanja do operacije, ukljucujuci sve vrste lecenja koje se mogu naci izmedju ova dva ekstrema.
Odgovori