dok sam igrao fudbal, prilikom jednog suta osetio sam ostar bol u desnoj butini. ocigledno da nisam bio dovoljno zagrejan, a taj sut je usledio na samom pocetku utakmice.
kada se povreda ohladila, jako tesko hodam, ne mogu da trcim, i osecam bol duz celog butnog misica. u polozaju kada sedim na stolici, i kad su mi stopala na zemlji, a kolena savijena pod uglom od 45 stepeni, povredjenu nogu ne mogu da podignem.
zanima me, da li je u mom slucaju doslo samo do istegnuca butnog misica ili je problem veci? koliko traje oporavak od ovakvih povreda i kako se one lece?
hvala unapred
povreda butnog misica
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Na osnovu opisa moguce je da se radi o povredi nekog od opruzaca kolena, ili o povredi ligamenta casice. U svakom slucaju, najbolje bi bilo da se javite ortopedu na pregled da bi se videlo o cemu se tacno radi. Zavisno od vrste povrede, vremena proteklog od povrede, opsteg stanja i zivotnih zahteva pacijenta lecenje se moze kretati u rasponu od mirovanja do operacije, ukljucujuci sve vrste lecenja koje se mogu naci izmedju ova dva ekstrema.