Povracanje vec 11-12 dana

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Sawyer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 30, 2013 9:43 pm

Povracanje vec 11-12 dana

Post od Sawyer »

Upomoc povracam vec 11-12 dana svaki dan i stalno imam mucnine u stomaku povraca mi se cim jedem nesto.
Sve sam probao supe, barene krompire, pirinac i nista ne pomaze..
Vadili su mi krv nista nema lose, ultra zvuk stomaka i x-ray stomaka i sve je ok..
UPOMOC!
Ne mogu vise ovako da ne jedem i da mi bude muka non stop pomozite mi molim vas.

Doktori mi nisu nasli nikakvu dijagnozu vec su mi dali da pijem Sabax i Klometol ali ja ipak povracam i pored ovih lekova za mucninu..

Sta da radim? BIlo kakav savet je dobrodosao!!! :( :(
Inace imam 18god i oko 53kg i visok sam oko 175cm
MARKOOC92
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 30, 2012 12:31 pm

Re: Povracanje vec 11-12 dana

Post od MARKOOC92 »

Imao slican problem prosle godine. Proslo je vec dosta vremena a stanje ti se ne smiruje? Ako je tako, najbolje bi bilo da ides na infektivno i vervatno ces morati da odlezis par dana u bolnici, trazi uput da te pregleda specijalista. Vdim da si dosta mrsav (isto kao i ja), kazi mi da li si mozda koristio nesto od suplemenata ili si se mozda prejedao u pokusaju da se ugojis?
Sawyer
Novi član
Novi član

Post od Sawyer »

Bio sam na infektivnoj klinici dv tri puta ali me nisu primili. Tada kada sam bio bilo mi je najgore jednom cak nisam umalo umro od gladi sav sam utrnuo od glave do pete..
Na infektivnoj su mi davali infuzije da me ozive pa me pustili kuci ali stanje nikako da se popravi. Stanje je malo bolje svakako nego prvih dana kada sam bio po infektivnoj i u urgentnom centru.
Nikakve suplemente ne koristim i nisam se prejedao previse nista posebno nisam jeo nekoliko dana pre pocetka svega ovoga...

Hvala na odgovoru :)
Sawyer
Novi član
Novi član

Post od Sawyer »

Upomoc ovo ne prestaje vec 15-ti dan ja povracam sta da radim??
Doktori mi ne pomazu kod koga da idem kome da se javim??
tomislav91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 07, 2014 10:22 pm

Post od tomislav91 »

Pozdrav.

Prvo moras se javiti doktoru, da bi on predao specijalisti, ili otici u bolnicu da oni istraze stvar.

Ako zelis ovde pomoc, moras detaljno reci kako je poceo problem, da li si tada nesto jeo, ili da li si tih dana ili pre toga osecao nesto slicno ili bilo kakav problem drugi?
Imas li jos neki simptom uz to? Temperatura, itd..? Da nisi putovao u skorije vreme negde?

Konstantno povracanje moze biti dovesti do nekoliko dijagnoza

Trudnoca
Visceralni problemi
Toksicni ili metabolicki
Oboljenja centralnog nervnog sistema
Psihijatrijski problem

Sto se tice visceralnosti. Mi u sebi imamo subkutanealnu masnocu i visceralnu masnocu.
Subkutanealna je ta koju "vidimo", zbog koje idemo u teretanu ili prstima uhvatimo stomak i smejemo se koliko smo debeli.

Visceralna masnoca je masnoca koja se nalazi duboko u trbusnoj duplji, ispod misicnog sloja, i ona oblaze organe poput jetre, bubrega, srca, pankreasa.
Povecanje moze dovesti do problema, ali kazem, moras nam reci jos neke simptome, ako ih imas.
To je kada je neko "debeo iznutra".

Visceralne bolesti:

Refleksnog ezofagitisa i gastro-ezofagealni refluks (GORD).
Opstrukcija, npr. usled maligne bolesti ili hronicne opstipacije.
Kolecistitisa.
Hepatitis.
Infekcije urinarnog trakta.

Metabolicki / toksicni

Lekovi, npr. citotoksicnih sredstava, eritromicin, digoksina toksicnost, teofilin.
Alkohol.
Hiperkalcijemija.
Uremija.
Dijabeticke ketoacidoze.

Oboljenja centralnog nervnog sistema

Ciklicno povracanje sindrom.
Vestibularni labyrinthitis i Meniereova bolest.
Poviseni intrakranijski pritisak, npr. zbog space-okupatorske lezije, intrakranijski krvarenje.

Psihijatrijska bolest

Bulimija.
Funkcionalna.
Rumination poremecaj - koji se nazivaju merycism. (To se najcesce javlja kod dece koji su povezani s mentalnom retardacijom. Prethodno pojedena hrana namerno se vraca u usta. Ponekad ga dete ispljune, ali u drugim slucajevima, hrana je ponovno zvakajuca i ponovno progutana. To je nije uzrokovano zdravstvenim stanjem.)
Psihogeno.

Naravno ima jos mnogo toga, ali to se ne moze tacno znati bez potpune anamneze.

Ono sto je osnovno sto verovatno i znas, jeste da treba da nadoknadis tecnost kada povracas. Nemoj odmah da popijes 2,3 decilitra, vec malo po malo.

Ali najbolje je da visis po doktorima dok ne prokljuve u cemu je stvar. I posle da nam napises ovde, da ako neko ima slicne simptome mozemo da mu odgovorimo.
zbunjena1987
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2014 4:01 pm

Post od zbunjena1987 »

Nova sam na forumu i ne znam kako tacno funkcionise, ali evo nasla sam temu blisku mom problemu, pa da pokusam... Vec 10-ak dana povracam cim pojedem nesto slatko. To nije obilno povracanje, vec vise po malo na po par minuta, dok ne izbacim sve slatko sto sam pojela. Da li mozda znate o cemu moze da se radi ili sta bih mogla da preduzmem ili kome da se obratim?
Hvala unapred.

P.S. Krvna slika mi je pre par nedelja bila ok, ali nisam testirala glukozu...
Odgovori