Poviseni bilirubini i transaminaze

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
ristanovicm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 09, 2008 2:54 pm

Poviseni bilirubini i transaminaze

Post od ristanovicm »

Jos od kad sam se regrutovao za vojsku, ustanovljeno je da imam povisene bilirubine i transaminaze (transaminaze nekad i padnu ispod granice) i tada sam isao na sva moguca ispitivanja i nakon brojnih specijalistickih pregleda mi je receno da mi je to ipak urodjena pojava... Od tada redovno kontrolisem stanje i nikad nije bilo drugacije, uvek su rezultati bili slicni. Moje pitanje je da li postoji neki poseban nacin ishrane i koji je to nacin da ja ipak snizim povisene vrednosti bilirubina i transaminaze jer mi do sada ni jedan lekar to nije rekao. Hvala
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Poviseni bilirubini i transaminaze

Post od majja »

ristanovicm napisao:Jos od kad sam se regrutovao za vojsku, ustanovljeno je da imam povisene bilirubine i transaminaze (transaminaze nekad i padnu ispod granice) i tada sam isao na sva moguca ispitivanja i nakon brojnih specijalistickih pregleda
Da li je prilikom tih specijalističkih pregleda i svih mogućih ispitivanja uradjena analiza na hepatitis B i C?!?!

Za bilirubin ne znam, ali za sniženje vrednosti transaminaza sam uspešno koristila preporuku jednog lekara (imaš u podforumu Nutricionizam moju temu "Zdrava hrana Bingo"). Tamo možeš naći korisne informacije.

P.S. Ne zaboravi da se testiraš na ova dva hepatitisa ako već do sada nisi!!

Pozz, majja :wink:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ako su hepatolozi (gastroenterolozi subspecijalisti za oboljenja jetre) iskljucili bilo koju dijagnozu, onda se zaista nalazite u grupi koja ima urodjene povisene vrednosti.
bez mnogo brige se posavetujte sa nutricionistom
Glorijan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 11:39 pm

Post od Glorijan »

Vodi uredan zivot i nemoj da brines. Bilirubin preko 51 ti odlaze vojsku na 2 god, a preko 102 trajno.
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm

Post od sanyalica »

Hajdeda napishem neshto iz lichnog iskustva, mozda pomogne. Moj sin je pre nekoliko godina, kao dechkic,imao izuzetno povishene transaminaze...ispitivali su ga na sve i svashta...odjednom se sve vrnulo na normalu...na kraju su rekli da je to od koka-kole?!
P.S.Glorijane, gde si bre na alapachama??? :D
Slika
Glorijan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 11:39 pm

Post od Glorijan »

Vi toliko ispisete za jedan dan da ja ne mogu da ispratim. Evo me idem tamo :D
Odgovori