Povišene Transaminaze?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Speedy Gonzales
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 18, 2010 4:30 pm

Povišene Transaminaze?

Post od Speedy Gonzales »

Ljudi pomagajte... Pre nedelju dana bolelo me je grlo, pa sam otišao kod doktora. Njemu sam se učinio žut u licu. Izvadio sam krv u privatnoj ambulanti i Transaminaze su mi bile ALT(GPT) 111, a AST(GOT) 96. To je bila subota. U ponedeljak su mi izvadili krv u bolnici i Bilo je AST 26, a ALT 50. Rekli su mi da držim dijetu i da je to možda od gaziranih sokova i da vadim krv opet za 7 dana. Juče sam izvadio krv opet u privatnoj ambulanti i rezultati su ALT 99 i AST 80. Zbunjuju me toliko različiti rezultati. Inače ne pijem i ne pušim. Imam malo više kila nego što bi trebalo. Da li treba da se zabrinem? Nemam hepatitis B i C.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Povišene Transaminaze?

Post od drbgd »

trebalo bi da uradite ultrazvuk jetre, a u laboratoriji i PT, PTT, ANA, ANKA
malasarita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 12:34 pm

Post od malasarita »

nesto se desava,ali sta moracete kroz detaljnije analize da otkrijete! mozda neki virus prolazi kroz organizam,ne verujem da su bas toliko povisene transaminaze od gaziranih sokova,a ako imate visak kilograma ,da li ste proveravali holesterol? ultrazvuk jetre ce pokazati sta se desava ,a ako je masna jetra moguce je da su zato transaminaze povisene ukoliko nemate hepatitis.
Speedy Gonzales
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 18, 2010 4:30 pm

Post od Speedy Gonzales »

Pre 15 minuta sam se vratio iz bolnice... Ultra zvuk je u redu nema slobodne tecnosti i nije uvećana jetra, kažu da imam masnu jetru(nešto u tom stilu nisu bili baš određeni preterano). Imam višak kilograma to je istina, imao sam 112 kilograma. Od kako su mi to pronašli pre 10 dana izgubio sam 5 kilograma,(od straha nisam ništa mogao da jedem) a opale su i vrednosti transaminaza, pa sam sad optimista. Kažu da neće moći tako brzo da se vrate na normalu i da je ovo veliki pomak za deset dana. ALT sa 111 na 99 i AST sa 96 na 80, a alkalne fosfataze sa 105 na 95. Pio sam baš puno gaziranih sokova pa su i to naveli kao mogućnost.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

masna jetra u prevodu znaci da se coveek "ubija kasikom"!

hitno na dijetu, i obustavite gazirano
Odgovori