povišena temperatura
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
povišena temperatura
Dete ima osam godina, ima povišenu temperaturu već osam dana tj. već u popodnevnim časovima prelazi preko 38 stepeni. Leukocitna formula ukazuje na virus, stim što su se detetu pojavile žlezde oko guse i na vratnim žilama.LY62.7. U toku bolesti dete je bilo pod terapijom CLIACILA tj. samo 4 dana jer na vanrednom javljanju lekara savetuju nas da prestanemo sa antibiotikom jer usporava oporavak. Već 2 dana dete uzima samo vitamine i dosta tečnosti ali pomaka u njegovom zdravstvenom stanju nema.Temparaturu smo obarali u kombinaciji brufen-paracetamol ali dete je počelo da povraća od paracetamola. Ostali smo samo na brufenu.NE oseća nikakve bolove, uglavnom jede.Koliko dugo može da traje povišena temperatura izazvana virusom? Šta dalje ?
Ovako,moj sin je isto tako imao temperaturu,i otecene zlezde na vratu....tako sam ja setala dete 10 dana po decijem i stalno mi davali taj prokleti cliacil ...i onako iznervirana odem u bolnicu na decije uvece 11 dan i tamo ga odmah ostave na odeljenju,naravno i ja sa njim.Posto su mu odmah uzeli ktv,bris na analizu ujutru su rano stigli rezultati a dijagnoza je bila MONONUKLEOZA.Ostali smo u bolnici 10 dana od toga je primao infuziju 3 dana i primao kristacilin u venu na svaka 4 sata.
Hvala bogu da sam otisla u bolnicu ili ko zna sta bi sa njim bilo da smo se i dalje setali domom zdravlja.
E sad ne kazem da tvoje dete ima mononukleozu8,ali hocu da ti kazem da odes nekom boljem doktoru ili u bolnicu na decije da ga pregledaju.
SVE NAJBOLJE VAM ZELIM
Hvala bogu da sam otisla u bolnicu ili ko zna sta bi sa njim bilo da smo se i dalje setali domom zdravlja.
E sad ne kazem da tvoje dete ima mononukleozu8,ali hocu da ti kazem da odes nekom boljem doktoru ili u bolnicu na decije da ga pregledaju.
SVE NAJBOLJE VAM ZELIM
Moj sin koji takodje ima osam godina nedavno je prelezao mononukleozu.Konkretno kod njega temperatura je trajala nesto vise od mjesec dana.Sve vrijeme temperatura nije padala ispod 39,povremeno je prelazila i 41.Antipiretici uopste nisu pomagali.Sve u svemu mirovanje je najbitnije.Ne bi trebao jesti svinjetinu,niti se izlagati bilo kakvom fizickom naporu.
Mom sinu su slezina i jetra bili uvecani pa se morao odreci sportskih aktivnosti dok se to sve ne vrati u normalu,otprilike 6 mjeseci.
Nemojte se brinuti jer bolest ne ostavlja nikakve posljedice, cak ni u tako teskom slucaju kakav je bio slucaj mog djeteta.
Srecno!
Mom sinu su slezina i jetra bili uvecani pa se morao odreci sportskih aktivnosti dok se to sve ne vrati u normalu,otprilike 6 mjeseci.
Nemojte se brinuti jer bolest ne ostavlja nikakve posljedice, cak ni u tako teskom slucaju kakav je bio slucaj mog djeteta.
Srecno!
Slazem se sa ovim sto se tice ishrane i mirovanja.I takodje nema nikakvih posledica.marinela napisao:Moj sin koji takodje ima osam godina nedavno je prelezao mononukleozu.Konkretno kod njega temperatura je trajala nesto vise od mjesec dana.Sve vrijeme temperatura nije padala ispod 39,povremeno je prelazila i 41.Antipiretici uopste nisu pomagali.Sve u svemu mirovanje je najbitnije.Ne bi trebao jesti svinjetinu,niti se izlagati bilo kakvom fizickom naporu.
Srecno!
Napominjem da tvoje dete ne mora da ima mononukleozu!