Povisena temperatura nepoznatog porekla

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
duskosrs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 31, 2014 12:25 am

Povisena temperatura nepoznatog porekla

Post od duskosrs »

Vec 9 dana imam konstantnu temperaturu izmedju 37.5 i 38 koju preko dana snizavam Brufenom, ali koju poslednje 3 noći ne uspevam da snizim. Sve je počelo 19 maja kada je počelo da me slabije boli grlo 2-3 cm ispod adamove jabucice, na dodir, pokret ili gutanje. Sutradan sam išao na razbijanje kamena u levom bubregu, za koju sam uradio sve analize krvi i urina i sve je bilo u normalnim granicama. Dva dana kasnije otišao sam kod svog lekara opšte prakse i požalio se na bol u grlu i ona je zaključila da mi je grlo malo crveno i prepisala mi Sinaciln, uvece me je uhvatila groznica i izmerio sam 37,6 temperaturu koja me je držala sve do 27 maja i koju sam upešno držao pod kontrolom Brufenom, naravno sa sve jačim bolom u donjem delu grla koji je sa upotrebom Brufena prestajao. 27 maja uradio sam analizu krvi i urina, urin je bio uredu, ali je sedimentacija bila 30, CRP 64,4, fibrinogen 4,2, a šećer 6,8, RDW-SD 36,3 (nor.37-56) i P-LCR 11,5 (nor.15-45). Toga dana išao sam kod pulmologa koji mi je na rengenu pogledao pluca i nije nasao nikakve znake upale ni u plućima ni u grlu, ali je predložila da pregledam štitnu žlezdu i prepisala mi Levomax i Brufen sumnjajući na tireoiditis. Toga dana me je internista poslao na ORL koji takođe u grlu nije primetio ništa što bi ukazivalo na upalu. Od tada svako veče temperatura i jak bol u grlu se pojavi oko 19 sati a temperatura je narasla na 38,3 i kada popijem brufen ne spušta se do jutra, mada se bol u grlu dosta smanji ali glavobolja i groznica ne. Kada ujutru popijem Brufen prestanu me svi bolovi, temperatura se spusti na normalu, ali od 19 sati sve Jovo na novo. Unapred zahvalan na odgovoru
Odgovori