Povišena temperatura kod male dece
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 5:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Povišena temperatura kod male dece
Najpre, da pohvalim sajt i forum, a zatim da,naravno, potražim pomoć od , vas, dobrih ljudi. Dakle, moj petogodisnji sin već danima ima povisenu temperaturu. Prvih 2-3 dana, 37,1- 37,5, na šta je pedijatar odgovorio Brufenom i kapima za nos, posto je grlo bilo nadrazeno sekrecijom iz nosa, i bez antibiotika tj.sirupa. Četvrtog dana , navece, dobija 38.8 i opet smo kod pedijatra, dobijamo Pancef i dalje Brufen. Sutradan, nase čedo ima 38,0 stepeni i bolove u glavi ( celo) i stomaku.Manje jede i od hiperaktivnog , postao je totalno smiren. Danas smo opet do bolnice , urađene su osnovne analize krvi i mokraće i sve je ok., ali on se i dalje povremeno žali na bolove u glavi i stomaku.I, da, ima i ospu, sitnu crvenu uz temperaturu do 37.6.Da li je to znak alergije na Pancef ,koji sad prvi put pije ili je nesto drugo?Inace , alergican je na penicilin.Unapred, hvala!! Izvinjavam se na preopširnosti!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 5:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala na odgovoru. Iskreno, najviše me plaši to što se žali na glavobolju, u čeonom delu. Tešim se, da je to od temperature ili, pak, od sinusa, jer mu je nos, konstantno, zapusen. Pošto sam rođeni paničar , odmah sam pomislila na meningitis ili nešto gore!! Uzas! Lepo kaze ona, stara, izreka " Ne dao ti bog što ti majka( roditelj) misli". Izvinjavam se na digresiji.Hvala još jednom!!