povisena sedimentacija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
lik 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 25, 2007 1:04 pm

povisena sedimentacija

Post od lik 86 »

danas su mi stigle analize krvi i sve je u granicama normale osim sedimentacije koja je 21... imam 26 godina, nemam neke tegobe, uradjen mi je i CRP koji je 1,8 a normalno je do 3 sto znaci da je u redu... imam li razloga za brigu zbog Sedimentacije? hvala...
jelenam79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 12, 2012 11:08 pm

Re: povisena sedimentacija

Post od jelenam79 »

lik 86 napisao:danas su mi stigle analize krvi i sve je u granicama normale osim sedimentacije koja je 21... imam 26 godina, nemam neke tegobe, uradjen mi je i CRP koji je 1,8 a normalno je do 3 sto znaci da je u redu... imam li razloga za brigu zbog Sedimentacije? hvala...
Crp nije povisen znaci da ne bi trebalo da postoji neki upalni proces..
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

E sad- svi doktori kazu da je to znak da imas neku upalu--barem korena zuba ili ko zna cega a da tegobe ne osecas.
Kakve zdravstvene probleme imas pa si te analize radila?
Verovatno ima veze sa tim tegobama a moze da bude nesto sasvim trece na cega i ne sumnjas.
Meni je vec 8 godina sedimentacija izmedju 18-36 i svasta sam ispitivao na kraju sam izvadio jedan sumnjiv zub i problemi sa okom-su prestali al sedimentacija se nije nesto puno smanjila, takodje imam i upalu debelog creva-kolitis pa verovatno ud toga--sad vec 2 god. pijem lekove za kolitis al nije se smanjila sedimentacija a tegobe sa stomakom-gasovima jesu.
Od februara nisam nista kontrolisao-trebam sad na kontrolu-kolonoskopiju.
SAMO BEZ NERVOZE AKO JE IKAKO MOGUCE
jelenam79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 12, 2012 11:08 pm

Post od jelenam79 »

Eto kazes da imas tih problema sa debelim crijevom, i sa zubom si imao, moguce od toga da je povisena sedimentacija, ali ovi ostali nalazi su ok, znaci ne bi trebalo da je nista strasno. Crp mislim da najbolje pokaze ako postoji neki upalni proces. Kod tebe je miran. Bice to sve ok.
lik 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 25, 2007 1:04 pm

Post od lik 86 »

razlog zasto sam bio na analizama je sto mi se pojavila bila zlezda na vratu iza uha tj sa obe strane uvece, kao dva oraha al se ujutru vec povukla, kod lekara sumnjaju na pluvacne zlezde jer kazu da limfne ne moze da se smanji za 12h a danas sam otisao kod infektologa koji kaze da nema veze sto je sed 21, da je crp merodavniji i da nemam razloga za brigu.. nadam se da je u pravu.. hvala vam na odgovorima u svakom slucaju..
Odgovori