Povisen nivo holesterola i triglicerida

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Stefan1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 17, 2005 1:44 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Povisen nivo holesterola i triglicerida

Post od Stefan1 »

Pozdrav.
Radio sam laboratorijsku analizu krvi i ustanovljen mi je poviseni nivo holesterola i triglicerida... 17.jula idem kod nutricioniste (posto sam na njegovu inicijativu i uradio pregled)

Dakle vrednosti su mi sledece
Holesterol 6.6 mmol/L (referentne vrednosti izmedju 3.89-6.1)
Trigliceridi 3.39 mmol/L (referetne vrednosti 0.000-1.71)

Sve ostale vrednosti su u okviru referentnih vrednosti...

Imam 26 godina, 198 cm visok i 101 kg tezak, u principu ne pazim toliko na ishranu, 3x nedeljno idem u teretanu, ne pijem alkohol i ne pusim i malo sam nervozniji po prirodi (ako to ima neke veze)

Interesuje me koliko je ovo sada opasno. Ne osecam nikakve posebne tegobe osim sto me ponekad, recimo svakih par dana na po par sekundi zaboli desni deo glave, ali mi je neurolog na VMA rekao da nemam razloga za sekiraciju, naravno pre ovih rezultata.
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Post od Ivanna Kraljica »

jedna osoba u mom okruzenju imala je slicne probleme.......msm to povisene holesterole i trigliceride..............ona je toisla kod lekara i dobila je odstampano sta sme da jede sve,a takodje ujutru su joj rekli da uzima djumbir sa kiselim mlekom ili jogurtom.................bilo9 joj je bolje...........nadma se da je od pomoci.........
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

u principu ne pazim toliko na ishranu
dovoljno je da "pripazite", nisu vam potrebni lekovi
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

A ukoliko dijeta ne pokaze rezultate za par meseci mislim da ce vam lekar savetovati Statine, i to dozivotno da ih koristite :( barem su meni tako tj. kardiolog :evil:

Za pocetak sve masti zivotinjskog porekla izbacite, jogurt od obranog mleka koristite, nikakvi punomasni sirevi i namazi, sojini proizvodi samo, sirevi od biljnih masnoca takodje su ok, secer, med, slatkisi nista..
Bye bye little lady
Odgovori