Pozdrav.
Radio sam laboratorijsku analizu krvi i ustanovljen mi je poviseni nivo holesterola i triglicerida... 17.jula idem kod nutricioniste (posto sam na njegovu inicijativu i uradio pregled)
Dakle vrednosti su mi sledece
Holesterol 6.6 mmol/L (referentne vrednosti izmedju 3.89-6.1)
Trigliceridi 3.39 mmol/L (referetne vrednosti 0.000-1.71)
Sve ostale vrednosti su u okviru referentnih vrednosti...
Imam 26 godina, 198 cm visok i 101 kg tezak, u principu ne pazim toliko na ishranu, 3x nedeljno idem u teretanu, ne pijem alkohol i ne pusim i malo sam nervozniji po prirodi (ako to ima neke veze)
Interesuje me koliko je ovo sada opasno. Ne osecam nikakve posebne tegobe osim sto me ponekad, recimo svakih par dana na po par sekundi zaboli desni deo glave, ali mi je neurolog na VMA rekao da nemam razloga za sekiraciju, naravno pre ovih rezultata.
Povisen nivo holesterola i triglicerida
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
jedna osoba u mom okruzenju imala je slicne probleme.......msm to povisene holesterole i trigliceride..............ona je toisla kod lekara i dobila je odstampano sta sme da jede sve,a takodje ujutru su joj rekli da uzima djumbir sa kiselim mlekom ili jogurtom.................bilo9 joj je bolje...........nadma se da je od pomoci.........
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
A ukoliko dijeta ne pokaze rezultate za par meseci mislim da ce vam lekar savetovati Statine, i to dozivotno da ih koristite
barem su meni tako tj. kardiolog
Za pocetak sve masti zivotinjskog porekla izbacite, jogurt od obranog mleka koristite, nikakvi punomasni sirevi i namazi, sojini proizvodi samo, sirevi od biljnih masnoca takodje su ok, secer, med, slatkisi nista..

Za pocetak sve masti zivotinjskog porekla izbacite, jogurt od obranog mleka koristite, nikakvi punomasni sirevi i namazi, sojini proizvodi samo, sirevi od biljnih masnoca takodje su ok, secer, med, slatkisi nista..
Bye bye little lady