Povisen broj leukocita u mokraci
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Povisen broj leukocita u mokraci
bio sam na lekarskom sve mi je u redu osim jedne stvari imam povecan broj leukocita u mokraci 15-20 .... lekar mi preporucuje uvin caj i kao bice sve u redu.Popio sam i jednu kesicu monurala i to je to . ne pomaze mi nista.... sada cujem da treba neke antibiotike da pijem ili sta vec ? treba li da idem da dam urin na urino kulturu ili sta ? da uzimam neki antibiotik sirokog spektra ili ?Unapred zahvalan 

Re: Povisen broj leukocita u mokraci
Sami nista ne uzimajte, cajevi su ok, ali se sa antibioticima ne treba igrati. Caj cini cuda u donjim partijama urinarnog trakta. Poterbno je da odete kod lekara na kontrolu, da se uradi urinokultura i objasne ti leukociti. Bitno je i pravilno uzeti uzorak, pre mokrenja oprati se samo cistom vodom, a onda uzeti srednji mlaz mokrace. Pozdrav!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Da ne otvaram novu temu moja cerka od 3,5 godine ima povisena bela krvna zrnca u mokraci. Lekari su zakazali UZ bubrega i besike za 5 nedelja. Sta kod male dece moze ovo da izazove? Trenutno ne izgleda kao da ima neku urinarnu infekciju, ali imala ih je pre godinu dana nekoliko uzastopce, valjda nisu dovele do nekog ostecenja?
Nekakav problemu oticanju mokrace ili sticaj okolnosti. Mozda je slucajno to sto vasa devojcica ima ucestale infekcije. Nepravilno odrzavanje higijene moze biti uzrok, nepravilno u smislu precestog pranja, prejakog trljanja genitalija i koriscenja sapuna koji mogu unistiti njenu fiziolosku floru tog predela.
Ako se radi o nekom urodjenom poremecaju oticanja mokrace, ovakve stvari nisu opasne i sa dosta uspeha se resavaju, tako da nemojte brinuti, najcesce se svode na sitne nepravilnosti urinarnog trakta koje se mogu korigovati. Pozdrav!
Ako se radi o nekom urodjenom poremecaju oticanja mokrace, ovakve stvari nisu opasne i sa dosta uspeha se resavaju, tako da nemojte brinuti, najcesce se svode na sitne nepravilnosti urinarnog trakta koje se mogu korigovati. Pozdrav!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Imala je prvu infekciju sa 6 meseci (tada je nosila pelene) pa je dr. rekao da je to zbog toga sto moze lako da dodjedo dodira sa bakterijama iz probavnog trakta. Infekcija se posle dve nedelje ponovila jer ocigledno nije dovoljno dugo davan antibiotik. Posle toga nismo imali problema jedno 2,5 godine. Prosle godine su problemi bili uglavnom vezani za odlazak na bazen (samo na zatvoreni koji je topao) na otvorenom koji je hladniji bilo je ok. E sad vec dugo nismo bili na bazenu (prosto se vise ne usudjujem) i desava se da recimo pre podne ide svakih 10 minuta na wc, a posle podne je sve ok. To nije ucestalo.
Ono sto mene brine je sto ovde lekari ne ispituju detaljno urin, nego imaju neke tracice (kupila ih i ja) koje generalno pokazuju ima li neke infekcije ili ne, pa onda ako ima, gadjaju to bez antibiograma nekim antibiotikom sirokog spektra pa uglavnom upali. Ovog puta sam preskocila pedijatra i otisla kod decijeg urologa. Brinem se da neka od tih infekcija nije dobro zalecena pa da to nije izazvalo neke vece probleme.
Nego nasla sam u apoteci da postoji neki caj/sok od brusnice koji mogu da piju i decica, pa sta mislite dal da joj to dam, valjda to ne moze da steti?
Ono sto mene brine je sto ovde lekari ne ispituju detaljno urin, nego imaju neke tracice (kupila ih i ja) koje generalno pokazuju ima li neke infekcije ili ne, pa onda ako ima, gadjaju to bez antibiograma nekim antibiotikom sirokog spektra pa uglavnom upali. Ovog puta sam preskocila pedijatra i otisla kod decijeg urologa. Brinem se da neka od tih infekcija nije dobro zalecena pa da to nije izazvalo neke vece probleme.
Nego nasla sam u apoteci da postoji neki caj/sok od brusnice koji mogu da piju i decica, pa sta mislite dal da joj to dam, valjda to ne moze da steti?