povecani AST i ALT
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
povecani AST i ALT
Molim za pomoc jako su mi uvecanii AST/75 i ALT218.Jako sam uplasena.Da li moze neko da mi kaze koliko je to opasno i sta to moze da bude.Inace porodila sam se pre dva meseca i sve je bilo ok.Hvala unapred.
NATASA
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: povecani AST i ALT
А шта ти је са штитном жлездом? Она је чини ми се била доста поремећена својевремено.
То са јетром може да буде опасно. Можда је жутица. Не можеш то овако преко форума него треба да идеш до лекара, ако већ не можеш сама да решаваш проблеме.
То са јетром може да буде опасно. Можда је жутица. Не можеш то овако преко форума него треба да идеш до лекара, ако већ не можеш сама да решаваш проблеме.
stitna zlezda je uredu ona se regulisala.Sto se tice jetre uradila sam danas neke analize i one su uredu.Cekam analizu na viruse.Ja odma pomislim na ono najgore pa se zato uplasim.Hvala sto si mi rekao svoje misljenje
NATASA
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Како то мислиш "јетра је у реду" када су повећани ALT и AST?!
ovo su rezultati PV 104,1% INR 0,98 D-dimer0.38 Ocuvana simetrijska funkcija jetre.Uradila sam analizu na viruse i sada cekam rezultate.kazu da moze da bude i virus koji je protrcao ili masna jetra.
NATASA
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Анализе које си навела немају везе са јетром него са згрушавањем крви.
Stvarno nisam znala za to.Ja sam mislila da su to rezultati vezni zaa jetru.Stvarno se plasim jer ne znam sta je rezultati virusa tek u cetvrtak.
NATASA
Jesu vezani i za jetru jer jetra stvara faktore koagulacije, kada ih ona ne stvara javi se i problem sa zgrušavanjem krvi.
Da niste možda pili alkohol dan pre davanja analiza?
Da niste možda pili alkohol dan pre davanja analiza?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Немој да се плашиш јер за све има лека осим за луду главу. Када пронађеш узрок, само остаје питање да ли ћеш да се лечиш фармаколошким лековима или домаћим.
Nisam pila alkohol inace ne pijem.Nadam se da ce sve biti ok.Hvala vam na odgovorima.
NATASA
a neke lekove da li si pila ???
Pila samu trudnoci metildopu.U porodilistu su mi davali eritomicin,primila epidural.16.10 uradila krvnu sliku i AST i ALT bili u redu.Prosle nedelje ponovo uradim i oba su uvecana.Zaboravila sam da kazem da pijem lek za pritisak iruzid.Hvala vam svima koji mi pomazete.
NATASA
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
А крвни притисак ти је повећан због...? Од када? Колико висок?
Krvni pritisak mi se povecao u osmom mesecu trudnoce.I treba vremena da se vrati u normalu sada je 120 sa 80 .Tek je dva meseca kako sam se porodila.
NATASA
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Колики ти је био крвни притисак када је био повишен - пре терапије?
Да ли су ти беоњаче нормално беле? А боја коже на лицу?
Да ли су ти беоњаче нормално беле? А боја коже на лицу?