Povecan kreatinin-s ?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Povecan kreatinin-s ?
Evo ovako moj otac ima povecan kreatinin-s iznosi 125, a normalan je valjda oko 106, ako neko moze da mi objasni o cemu se ovde radi? Posto nam nista nije jasno, hvala unapred.
Tkz.suvi klirens kreatinina je 71,26 ml/min. sto znaci blago ostecenje bubrezne funkcije i zahteva pracenje/nema mesta panici, jer sa godinama se i bubrezna funkcija smanjuje/,korekciju izvesnih pridruzenih bolesti ako postoje/povisen krvni pritisak,infekcija mokracnih puteva,secerna bolest......../kao i izbegavanje nekih lekova/pre svega gentamicina/koji ostecuju bubreg.
Ne bi bilo lose da odredite proteinuriju tacnije mikroalbuminuriju u urinu,pa ako je nalaz pozitivan u tri uzorka tokom sest meseci,da se uvedu male doze ACE inhibitora i u odsustvu povisenog krvnog pritiska.
Nadam se da je situacija mnogo jasnija.
Posavetujte se jos sa svojim doktorom.
Sve najbolje.
Ne bi bilo lose da odredite proteinuriju tacnije mikroalbuminuriju u urinu,pa ako je nalaz pozitivan u tri uzorka tokom sest meseci,da se uvedu male doze ACE inhibitora i u odsustvu povisenog krvnog pritiska.
Nadam se da je situacija mnogo jasnija.
Posavetujte se jos sa svojim doktorom.
Sve najbolje.
Re: Povecan kreatinin-s ?
Da ne bi otvarao novu temu postovacu ovde posto je tema slicna.
Moj otac isto ima povecani kreatinin 152 a opseg normale je od 53-124. Ima 61g visna 170 cm tezina 65kg.Da li bi neko mogao da mi kaze o cemu se ovde radi?
Moj otac isto ima povecani kreatinin 152 a opseg normale je od 53-124. Ima 61g visna 170 cm tezina 65kg.Da li bi neko mogao da mi kaze o cemu se ovde radi?