Povećan GOT...GPT
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Avg 14, 2013 3:12 pm
Povećan GOT...GPT
Poštovani radim analize krvi svakih mesec dana zbog bolesti reumatoidnog artritisa od koga bolujem.Danas sam takođe radio i primetio sam da su mi sve analize normalne osim GOT 53-....0-40 dozvoljeno i GPT 57-...0-40 dozvoljeno,a primetio sam da je i ukupni bilirubin 30.8...a dozvoljeno je 3.0-21.0 i takođe direktni bilirubin 9.0,a dozvoljeno je 0.0-6.6.Molim svakog ko mi može reći šta je to odjednom i šta bi sve ovo moglo prouzrokovati,da li je artritis ili možda nešto drugo i da li je ozbiljno ili ne??????HVALA
Re: Povećan GOT...GPT
Verovatno koristis mnogo lekova. Pij vise tekucine, mozes nabaviti neki suplement koji pomaze, npr Liv 52, ili N- acetil cistein
-
- Stalni član
Pa lekove pijem sredom 10mg methotrexat i sutradan jednu tableticu folan ili folnak od 5mg i to je to.Načuo sam da je to moguće i od prevelike kilaže,a ja imam 100kg od prilike i kao tada jetra slabije rešava problem masti,a baš sam zabrinut.Dan pre vadjenja krvi tj.veče pre vadjenja pio sam kafu,a i dosta je pijem ovako svakodnevno da nema i to možda veze???Da li se moji rezultati prethodno napisani čine alarmantni...???Molim da mi neko da neki odgovor ili savet jer prethodni rezultati su bili ok,a sad sve ovo povišeno...??Hvala
Ne moras da brines previse, ovo su ceste stvari kod uzimanja lekova ili bilo kakvih "dodataka", povisena kilaza sigurno ne pomaze- uglavnom pokusaj da sredis zivotni stil, pij vise vode, a ako opet budu povisene kupi Liv52 od Himalaya, nije preterano skup a dosta efikasan suplemenat.
-
- Stalni član
Za mesec dana ponovo vadim krv pa ću da vidim,ali ipak zabrinutost ne izostaje ipak je jetra bitan organ.Čudno je to što ne pijem ništa alkoholno,lekove ne pijem u nekim velikim količinama,gazirano takođe slabo konzumiram...katastrofa prava...ne znam šta bi moglo to da prouzrokuje?