Analiza krvi koju sam uradila 26.03.2007. pokazala je da mi je gvozdje povecano ( 30, 4 ), znaci preko gornje granice cak i za muskarce...
Ostali nalazi su OK, glukoza 5,2, urea 5,2, kreatinin 84, ukupan bilirubin 12,9, direktan bilirubin ( malo povecan - 5,7 ), holesterol 4,4, trigliceridi 1,0, AST (GOT) 20, ALT (GPT) 16, hemoglobin 145, eritrociti 4,99, hematokrit 0,42, MCV-84, leukociti 7,4, trombociti 395, a sedimentacija eritrocita 4 mm/1h.
Lekar opste prakse me je uputio da ponovim analize, tako da moj nalaz od 10.04.2007. ( znaci nakon samo dve nedelje) izgleda ovako: gvozdje 38,0, glukoza 5,4, bilirubin ukupni/direktan- normal, ALT (SGPT) 20, AST (SGOT) 230, hematokrit 0,394, hemoglobin 136, eritrociti 4,68, leukociti 7,8, trombociti 323, sedimentacija eritrocita 8 mm/1h.
Rezultat urina i urinokulture je uredan.
Molim nekoga od doktora da mi kaze sta bi moglo da bude razlog povecanju gvozdja, posto sam veoma zabrinuta.
Unapred puno hvala!
Povećano gvožđe
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da se ogradim unared, nisam doktor, ali imam nekih iskustava sa tim.......
Prvo, veoma je bitno da li ste dobro napisali u ponovljenom nalazu vrednost za AST 230, i uz ovo poviseo gvozdje, iz iskustva, mogu da Vam predlozim da se testirate na hepatitis B i C.
U koliko je greska u kucanju, koliko znam, kod tako povisenog gvozdja potrebno je uraditi i feritin, da se vidi da li se talozi u jetri (feritin pokazuje i druge stvari, ali ja sam upucena samo za jetru!!).
A u medjuvremenu, dok ne dobijete strucan odgovor, proverite da li ste Vi napravili gresku prilikom kucanja ovih rezultata!!
Pozz, majja
Prvo, veoma je bitno da li ste dobro napisali u ponovljenom nalazu vrednost za AST 230, i uz ovo poviseo gvozdje, iz iskustva, mogu da Vam predlozim da se testirate na hepatitis B i C.
U koliko je greska u kucanju, koliko znam, kod tako povisenog gvozdja potrebno je uraditi i feritin, da se vidi da li se talozi u jetri (feritin pokazuje i druge stvari, ali ja sam upucena samo za jetru!!).
A u medjuvremenu, dok ne dobijete strucan odgovor, proverite da li ste Vi napravili gresku prilikom kucanja ovih rezultata!!
Pozz, majja