Povećanje mišićne mase?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Depresivac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2013 10:01 pm

Povećanje mišićne mase?

Post od Depresivac »

Vežbanjem sam dosta povećao mišićnu masu ni ne obraćajući toliku pažnju na to. Zanima me kako brže povećati mišićnu masu, ili podstaknuti mišić na brži rast? U toku dana dosta jedem, samo se bojim da li bi nastao problem ako bih jeo i dok nisam gladan? Mislim da bi to moglo povećati mišićnu masu brže, ispravite me ako grešim. Naprimer danas sam ukupno pojeo 7 jaja, 10 sendviča, par jabuka i banana, parče torte uz mleko, jogurt i vodu. Siguran sam da bih još mogao strpati u stomak iako mi se više ne jede.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Povećanje mišićne mase?

Post od aa_aca »

Још ниси завршио са растом, тако да не би смео да претерујеш са пумпањем мишића. Чак не би смео уопште да пумпаш мишиће јер могу да поремете нормалан раст костију. Имаш ли какав деформитет кичме?

Немој да претерујеш ни са чим. Префорсираћеш или желудац или јетру, па ћеш после имати гадних проблема.
Depresivac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2013 10:01 pm

Post od Depresivac »

Sve radim potpuno prirodno. Sa 17 godina sam visok 174cm i mislim da je sasvim dovoljno za sada, planiram da budem otprilike 182-185cm. Imao sam dosta problema sa kičmom ali od kada sam počeo da vežbam sve se popravlja.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Провери и буди сигуран да ти се стање кичме поправља. Ако постоји деформитет он се не може исправити класичним вежбама, већ само специфичним вежбама намењеним за конкретни деформитет. Јачање мишића може да забетонира неки деформитет.
Odgovori