Potrebno mi je Vase misljenje o prepisanoj terapiji
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 09, 2009 5:08 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Potrebno mi je Vase misljenje o prepisanoj terapiji
Majka mi ima 79 godina. Pre 6 meseci prezivela slog leve ruke i noge. Povratila se preko 80% u stanje pre sloga. Do juce je pila ove lekove: Aspirin 100 1 na dan, Oikamid 2 X 2 kapsule i Phenobarbiton 0,100 jedna uvece. Uz ove lekove, pije Dilacor, Lopion 2mg i lometazid. Juce sam majku vodio na kontrolu i lekar -neuropsihijatar-neurolog joj je izbacio Oikamid i umesto njega, prepisao Rissar od 2 mg 2 x 1. Dijagnoza koju je lekar napiso je: Dg. St.post ICV epi symptomatica. Lekar opste prakse nije smeo da mi napise recept za lek Rissar od 2 mg jer nije napisana odgovarajuca dijagnoza. Kupio sam ga bez recepta i procitao da je veoma opasan lek za stare i iznemogle osobe kao sto je moja majka. Molio bih nekoga da mi HITNO odgovori sta da radim: Da li da joj dajem ovaj lek Rissar od 2 mg ili da nastavim sa Oikamidom. Da napomenem da mi je majka svesna-bez znakova demencije. Ponekad je malo depresivna ali ko to danas nije. Unapred se zahvaljujem na svakom korisnom odgovoru.
Uzivajte u svakom danu,kao da Vam je poslednji,jer zivot nema reprizu.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Maj 26, 2012 8:36 pm
Re: Potrebno mi je Vase misljenje o prepisanoj terapiji
Rissar je antipsihotik,ide na recept samo na odgovarajucu psihijatrijsku dijagnozu zato ti kolega nije mogao napisati na recept,savet da se vratis kod lekara koji je dao taj lek i konsultujes se sa njim,obzirom da je u pitanju specijalista verovatno zna zasto bas taj lek,pozzzzzzzz