Potrebna pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Ne78ad
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 29, 2012 7:47 pm

Potrebna pomoc

Post od Ne78ad »

Poštovani,

imam problem i treba mi vaša pomoć,tačnije odgovori. Naime, već par meseci imam određene tegobe koje se manifestuju otežanim disanjem, otežanim gutanjem, nekim osećajem stranog tela u grlu, ubrzanim radom srca i povećanim krvnim pritiskom (koji je, konkretno danas dostigao do sada nedostićnih 170/110 uz puls 100). Prvi put sam se sa ovakvim tegobama susreo negde u avgustu ove godine kada sam sav uspqaničen pozvao hitnu pomoč. Nakon dolaska ekipe ustanovljen mi je blago povišen pritisak, ali sve u svemu rezultati nisu bili tako alarmantni te su nekon izvršenih rutinskih provera ubrzo otišli. Nakon ovoga sam imao sigurno još dve slične situacije. Međutim u oba slučaja nije ustanovljeno neko moje alarmantno stanje. Napominjem da osim osnovnih ispitivanja nisam uradio ni jednu detaljnu kontrolu. U poslednjih desetak dana vodim malo zdraviji život (ostavio cigare, jelo uvece i tako to) i sve do danas osecao sam se odlicno. Danas sam u oblićnjem kaficu imao isti problem. Prvo neprijatan osecaj u grlu, osecaj nadimanja u grudnom kosu i delom u stomaku. Onda se taj osecaj pretvara u otežano gutanje i osecaj stranog tela u grlu, srce ubrzano kuca, a takodje se, mada ne tako upečatljivo javlja i određeni neobjašnjivi osecaj u glavi, poput blagog mantanja. Povišen pritisak je kao i uvek do sada pratio ove tegobe. Danas sam ima najvisi do sada zabelećen prtisak. Danas je pritisak iznosio 170/110 uz puls 100, dok je do sada iznosio oko 150/105. Inace uz konsultaciju sa prijateljicom lekarkom, jos od ranije prilikom ovih tegoba i ove situacije uzimam lek katopil- pola tablete od 25g (ali samo onda kada osetim tegobu). Danas sam bio prinudjen da popijem dve cele od 25g plus dijazepam plus valeriana. Kao što vidite, zgutao sam sve što mi je došlo pod ruku . Takođe u toku noci mi se ponekad desava da u toku sna ostanem bez daha i da se usled toga probudim u panici.
Iskreno sumnjam da je reč o srčanim tegobama jer jednom nedeljno igram po sat vremena žestokog fudbala i nemam nikakve tegobe, čak mi je kondicija na zavidnom nivou, s obzirom da ne vodim baš sportski život (cigarete, kafa, nekad koje pivo). Da napomenem da sam dan pre ovoga takođe igrao fudbal bez ikakvih teškoća u toku i nakon termina.
Da li je moguće da ove tegobe nastaju kao uzrok problema sa srcem ili plucima ili se ipak, po mojoj laičkoj radi o nečem drugom.
Imam 34 godine.

Hvala unapred na pomoći.

Read more: http://www.doktor.rs/forum/gastroentero ... z2HWPrM7eV
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Potrebna pomoc

Post od aa_aca »

Мени делује као да се ради о последицама страха, тренутне панике. Да ли ти се десило шта незгодно у животу јула или августа месеца?
Odgovori