Potrebna pomoc i saveti

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Nicimizazvan123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 19, 2015 4:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Potrebna pomoc i saveti

Post od Nicimizazvan123 »

U toku gledanja TV-a, osetio sam kao da me nesto probolo u desnom grudnom kosu. Ujutru sam osetio kao da me nesto steze u levom grudnom kosu, ne probada vec steze, kao da mi je neki teret na srcu. Uvece sam uradio EKG, bio je dobar, ali pritisak mi je bio povisen. Dali su mi dve tabletice ispod jezika da bi pritisak spao, sto se i desilo. Veliki sam panicar i emotivac. Medjutim, jos uvek osecam bol u levom grudnom kosu i imam knedlu u grlu. Opet sam isao kod lekara, rekli su mi da je verovatno neki virus i dali su mi uput za krvnu sliku. Sta mislite vi? Treba mi savet strucnjaka molim vas, imam 18 godina i za par dana idem na ekskurziju... Molim vas za savet i za pomoc...
Bg992
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2014 9:24 pm

Re: Potrebna pomoc i saveti

Post od Bg992 »

Sta si gledao na TV-u?Ako kazu da je virus u pitanju sigurno ima naznaka za tako nesto sto nisi napisao.Sigruno ti nisu rekli da je virus samo zbog toga sto imas knedlu u grlu...Aj napisi lepo sve,da li imas nekih zdravstvenih problema,da li treniras,da li si ranije radio neke preglede,kakve tegobe imas,da li su svakodnevne,da li se zamaras,temperatura,kasalj,da li si ranije imao napade panike,jel pijes neke lekove,koristis neke supstance? Tesko da bilo ko moze da ti pomogne na osnovu 3 recenice...
Nicimizazvan123
Novi član
Novi član

Ne kasljem, ne boli me grlo, malo slinavim. Gledao sam utakmicu i bio sam depresivan u tim trenucima, bas mi je tesko palo i ono, kao i sto je normalno, dosla mi knedla u grlu od te sekiracije, i odjednom me je probolo u desnom grudnom kosu. Od subote popodne sam poceo da razmisljam dosta i da se brinem, i tad je pocelo da me muci u levom grudnom kosu.. Sto vise razmisljam o tome sto me boli, vise me steze oko srca, hvata me strah, panika, preznojavam se kad mislim o tome.. Ali na primer, kada sam u drustvu ili kad igram basketa(u nedelju), kada ne razmisljam o tome zasto me boli grudni kos, kada ga stavim u drugi plan, bol potpuno nestane, dodjem zdrav citav. Citao sam dosta o ovom problemu i sve se svodi na nervnoj bazi. Bol nije jak, isto kao neki teret, nesto sto me muci, plasi, ali kad mislim o tome sta bi moglo biti, bol se pojaca, panicim, preznojavam se.. Cim se malo opustim, bol je dosta slabiji i dosta se lepse osecam. Znaci uopste nisam bolestan, osim sto malo slinavim. Kada udahnem vazduh, dolazi malo do seckanja tog udaha, isto kao kad neko dosta place pa kad udise vazduh, dolazi do seckanja, kad ne moze da dodje sebi. Ne treniram nista, bavio sam se folklorom 11 godina, sve do prosle godine. Vodim miran i zdrav zivot, ne pusim i ne pijem, niti sam ikad, jedino sto pusim jeste nargila. Citao sam i o nekim biljnim kapima koje bi me oslobodile stresa, ako je to u pitanju, sto ja mislim da jeste.. MISLIM, a potreban mi je vas strucan savet. Hvala unapred
Nicimizazvan123
Novi član
Novi član

Izvinjavam se sto spamujem, samo da napomenem da sam radio EKG i da mi je dobar, doktor me je pregledao, i iako su ga moji molili za injekcije, rekao je da nema potrebe ni za kakvim antibioticima, da sam zdrav.. Tri puta sam isao kod doktora, prvi put mi je samo pritisak bio povecan, a ostalo je sve normalno. Pijem samo Palitrex, a ranije nisam imao napade panike.. Ranije nisam radio neke specijalne preglede, samo normalne, ako sam bolestan, odem kod doktora, uzmem lekove i to je to. I bol mi se ne siri, samo je u levom grudnom kosu i sa leve gornje stranje ledja, ne na kicmi, nego na gornjoj levoj strani ledja.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Mislim da jesi sigurno prehladjen i trebalo bi da malo poradiš nešto po tom pitranju, tople kupke i nikako to veče izlaziti napolje, a drugo, ŠTO VIŠE DRUŽENJA U PRIJATNOM DRUŠTVU I RAZGOVORA O NEKIM DRUGIM STVARIMA,vidiš i sam da ti to prija.
Strpi se i bavi se nečim (dobro bi bilo da nastaviš sa folklorom ako ti je još to zanimljivo). Možda promeniš nešto u životu, dobro bi došlo pa maožda baš KUD.ili gde si već igrao.
Ne brini se, proći će to i radi nešto što tebi prija, naravno ne ono što smeta tvojim bližnjima recimo.
Srećno
Nicimizazvan123
Novi član
Novi član

Hvala Vaso, sve mi je bolje i bolje.. NA ledjima kad pritisnem, kao da je neki zivac upaljen, neki nerv, valjda od tog nerviranja, od tog stresa..
Odgovori