Potrebna pomoć!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
rabin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 14, 2009 10:51 pm

Potrebna pomoć!

Post od rabin »

Molim za savet!!! Imam 35 godina i nekoliko zdravstvenih problema. Kao prvo, već 10 godina koristim Xanax i iako sam rešio probleme koji su me doveli do njega,ne mogu da živim bez njega,iako dnevne doze koje pijem nisu velike ali su svakodnevne. U poslednje vreme imam povišen krvni pritisak sa povremenim glavoboljama u potiljku(neki mi kažu da je povezan sa stanjem zbog kojeg sam pio Xanax tj. da nije cisto internisticki vec "iz glave") kao i povišene masnoće tj.holesterol i trigliceride.Ne pušim i ne pijem i od skoro sam poceo da koliko-toliko pazim na ishranu i izbegavam stresne situacije kojih je pre bilo mnogo ili ja nisam znao da se postavim prema njima. I "kao šlag na torti", prošle godine,prilikom dobrovoljnog davanja krvi,otkrio sam da imam virus Heptitisa B mada, za sada bez ikakvih simptoma i posledica,samo prisustvo virusa.Bio sam kod infektologa koji to prati.
E,sad,kakva mi pomoć treba? Idem delom kod "državnih" a delom kod privatnih lekara u mom mestu.Kako za koji problem. I sve mi je to postalo mnogo komplikovano...psihijatar,internista,infektolog...a još taj sindrom malog mesta... Hteo bih da me neko posavetuje da li je u mom slučaju bolje da kompletne preglede obavim u nekoj od Beogradskih ili Novosadskih poliklinika gde ima sve na jednom mestu a i stručnjaci su verovatno na većem nivou a i sve bi bilo na jednom mestu.Možda bih dobio bolje dijagnoze,terapije,kontrole... Uspeo sam da sakupim novac za to, ako bi to bilo od koristi. I da mi predloži neku kvalitetnu zdravstvenu ustanovu takvog tipa.
Unapred hvala svakome ko pokuša da mi pomogne!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Potrebna pomoć!

Post od drbgd »

ako su rutinski laboratorijski parametri i ekg u redu, a terapija hipertenzije koju bi u vasim godinama trebalo da cini kombinacija nekog ACE-inhibitora i kalcijumskog antagoniste regulise vrednosti pritiska - nema potrebe da idete kod kardiologa.
bilo bi dobro da jetru pregledate na infektivnoj klinici klinickog centra srbije, kod prof. milene bozic.
ako mozete sebi da priustite psihoterapiju - idite bar 2x mesecno na kognitivno-bihejvioralnu kod PSIHIJATRA a ne psihologa, koji ce ujedno i koordinirati odvikavanje od alprazolama (xanaxa).
trebalo bi da vam znaci misljenje iskljucivo ljudi koji su za vas zaista vazni...
rabin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 14, 2009 10:51 pm

Re: Potrebna pomoć!

Post od rabin »

Poštovani,
hvala Vam na odgovorima. Molio bih Vas da mi još pojasnite nešto.Pošto je najveći problem upravo taj psihičke prirode tj. ta navučenost na Xanax, hteo sam prvenstveno da u Bgd ili u NS nađem neku kvalitenu ustanovu ili privatnu psihijatrijsku ordinaciju (svejedno) pa bi mi koristio neki predlog gde bih mogao. I taj,kako ste ga nazvali "kognitivno-bihejvioralni metod" jer prvi put za to čujem.
Ako znate neko provereno mesto ,unapred hvala!
Odgovori