Potrebna informacija-mycoplasma pneumoniae
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Potrebna informacija-mycoplasma pneumoniae
Nedavno (pre dvadesetak dana) sam "vadio" neke rezultate i pokazalo se da mi je pozitivan nalaz na bakteriju MYCOPLASMA PNEUMONIAE. Posto mi je hobi odgoj kanarinaca i time se ozbiljno bavim,internacionalni sam sudija za iste, zanima me da li je moguce da sam bakteriju "zaradio" od ptica i ako je moguce sta i kako ciniti dalje?Kako se prenosi sa ptica na coveka i kako se prenosi sa coveka na coveka?Ovo mi je posebno bitno jer sam otac 15-mesecne devojcice.Kako se manifestuje ova bakterija na organizam kod coveka?Koje su potencijalne posledice,opasnosti itd.?Zavrsio sam terapiju sa ERITROMICIN-om, 7 dana 4 puta dnevno tablete od 500mg, i primio sam jednokratno injekciju LEMOD DEPO.Preporucili su mi da po zavrsetku terapije,ali najmanje posle nedelju dana povadim ponovo nalaze na ovu bakteriju, to ce biti sad posle Bozicnih praznika.Inace,osim kaslja,koji me drzao oko mesec dana nemam nikakvih drugih tegoba, snimao sam pluca na RTG i na snimku nema nista.Kasalj je sada skoro potpuno iscezao.Da li je ova terapija korektna?Laboratorija koja je radila analize ( u Skoplju ) je preporucila lek AZYTHROMYCIN-SUMAMED. Svaki savet je itekako dobrodosao.Hvala unapred.Zeljko Aleksic