potrebna dijagnoza: sum u levom uvetu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
pacicvrk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 9:37 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

potrebna dijagnoza: sum u levom uvetu

Post od pacicvrk »

Moj problem je sledeci: od pre godinu dana, sa vremena na vreme, mi se javlja sum u levom uvetu. Uglavnom se javlja dok sam u vertikalnom polozaju i uvek je u ritmu otkucaja srca.
ORL je ustanovio da nemam problema sa sluhom i da je sa uhom sve u redu. Pretpostavlja da je u pitanju prikljesten krvni sud. Objasnjenje zvuci logicno s obzirom da uvek spavam na levoj strani i mozda je neki neugodan polozaj doveo do toga.
U poslednje vreme sumovi postaju sve neugodniji :cry:
Ono sto mene zanima je: da li je ova dijagnoza dobra; kako mogu otkloniti taj sum; da li postoji neki ultrazvuk krvnih sudova.
Unapred hvala na svim odgovorima :D
namaste dobri ljudi
TIJANA75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 4:58 pm

sve u svemu nemas frku

Post od TIJANA75 »

Draga moja, ne bi verovala kroz koji sam ja pakao prosla sa sumom, zujanjem, pistanjem u usima, praceno nekada vrtoglavicama. Sve preglede sam prosla kardiolog, snimala vrat, detaljan pregled krvi, ginekolog, ORL , neurolog. I NIKO NISTA NIJE NASAO NEOBICNO. Posle godinu i vise dana opet odem kod privatnog ORL i on mi dijagnostikuje da mi se iz nekog razloga s vremena na vreme u bubnim opnama desi "negativan pritisak ", tj. bubne opne umesto da stoje uspravno ravno, one se uvuku ka sredistu glave i tako udare na centar za ravnotezu, sto proizvodi sve gore navedene neprijatnosti. Inace sam primetila da sada gotovo jako retko, mi se to desi kada sam neispavana, kad cujem nesto ruzno ili naglo me nesto probudi. Naravno, sto znaci kad sam prestala da mislim o tome, naprasno je sve prestalo da se desava. Zakljucak, bez brige proci ce kada prestanes da se opterecujes time.
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Post od Padmé »

Da li si ispitivala centaar za ravnotezu ?
Zujanje u uvu se strucno zove tinitus.
Nema specificnog leka, eventualno nesto sto pomaze boljoj prokrvljanosti krvnih sudova: trental, complamin, ginko.
Idi kod neurologa, necu da te plasim, ali neleceni tinitus prelazi u hronicni oblik.
Postoje aparati koji "prekrivaju" ovaj sum, ali pomazu samo osobama koje imaju osteceni sluh, u protivnom cujes zvuk aparata, pa ti dodje isto.
Pozdrav
pacicvrk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 9:37 am

Post od pacicvrk »

Hvala vam na odgovorima!
Centar za ravnotezu nisam jos ispitivala, ali nameravam. Do tada cu se truditi da ne razmisljam o tinitusu :lol: . Moje je misljenje da sve promene koje se desavaju na duhovnom planu se materijalizuju, tj. nase telo ih prati. Sto ce reci, ovaj period u mom zivotu bas i nije "slavan" :D .
Bacam se na jogu, a omiljena biljka mi je, svakako, Gingko!
Pozz
namaste dobri ljudi
Odgovori