potrebna definicija higijene

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
ANDRA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 14, 2008 8:40 pm

potrebna definicija higijene

Post od ANDRA »

Zdravo svima!
Student sam psihologije i za seminarski mi je potrebna definicija licne higijene, kao i higijene uopste. Ako biste bili ljubazni, volela bih da mi kazete nesto i na temu zdravstvenog obrazovanja. Dosta bi mi pomogli vasi strucni komentari, podaci koje imate tj znate, ili neke zanimljive cinjenice sto se tice situacije na polju zdravstvenog obrazovanja kod nas (pogotovo u sredinama sa losim zivotnim uslovima). Hvala vam unapred! :)
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Higijena obično predstavlja prevenciju infekcija, neprijatnih mirisa i razmnožavanja parazitskih mikroorganizama putem održavanja životne sredine čistom. Naziv se odnosi i na navike individue u vezi sa održavanjem njenog tela i životnog prostora čistim i urednim.
Licna higijena predstavlja primenu mera opste higijene na individualnom nivou.
Za zdravstveno vaspitanje tj mere z.v. imate Izvod iz Službenog glasnika RS-Prosvetnog glasnika na adresi:
http://www.zcbor.org.yu/ZdrVasp.html
Dovoljno?
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Inace, z. vaspitanje i obrazovanje nam je kao i sve ostalo u drzavi: haoticno, ocajno i depresivno :wink:
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
ANDRA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 14, 2008 8:40 pm

Post od ANDRA »

draganvma napisao:Inace, z. vaspitanje i obrazovanje nam je kao i sve ostalo u drzavi: haoticno, ocajno i depresivno :wink:
Hvala puno! :)
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Nema na cemu :wink:
Odgovori