potreban savet

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
salelegenda
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 14, 2013 3:12 pm

potreban savet

Post od salelegenda »

Postovani da li neko zna da mi da savet kao da omeksam stolicu?Inace jedem musli,tunjevinu,pijem koziju surutku,jedem supice sa kuvanim povrcem,kuvana jaja i krompir pa me zanima da li su to namirnice koje omeksavaju stolicu i ako nisu koje da izbacim.To pitam zbog toga sto mi kod velike nuzde curi krv iz anusa,a sumnjam na hemoroide pa mi treba savet oko ishrane...molim za neki savet ???
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: potreban savet

Post od aaaca »

Кувани кукуруз два дневно, кувана пшеница (али без млевења) шоља дневно, домаћи кефир бар литар дневно. Поента је да има кабасте хране која у себи задржава воду. Наравно мора да се пије довољно воде. Ено на мом сајту о води.
salelegenda
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 14, 2013 3:12 pm

Post od salelegenda »

Aco ja pijem dosta surutke kozije i dosta probiotik jogurta to mi moze stetiti oko stolice ili ne???I jos nesto sta se desava sa kuvanim jajima ,kako ona deluju posto mi njih konzumiram dva dnevno i oko voca me zanima ono kao breskve nektarine,jabuke i tako to???Mislim pitanje je da li to omeksava stolicu i krompir kuvani sam izostavio da navedem???Mallo sam naporan ali sta cu kad sam slabo informisan oko toga...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Сурутка нема везе са столицом. Јогурти из продавница ништа не ваљају. Не само да им је званичан садржај смешан него због веће густине стављају густин.

Све то што си навео је добро за организам али не омекшава столицу.

Као што сам ти написао или два кувана кукуруза дневно или шоља куване пшенице или бар литар домаћег кефира. И довољно воде.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

A zbog čega piješ surutku, jel imaš još nekih zdravstvenih problema ili nešto slično?
Ja imam isto tvrdu stolicu ali nisam nikad 100% siguran šta je uzrok, ali evo letos već više od mesec dana nije tvrda. Mislim da meni dosta doprinosi kretanje, kad se ne šetam i ne jedem musle onda je tvrda čini mi se. Jogurt iz prodavnice pa i kefir što sam sam pravio i trošio nekoliko meseci prošle godine nisu nešto promenili bitno.
Tako da sam moraš neki period da izostavljaš neku hranu pa ćeš MOŽDA primetiti. A puno sedenja sigurno negativno utiče na to.
I još jedno, mislim da nekoj osobi paše da pije i jede mlečne proizvode a nekoj ne, pa čak i jednoj osobi bude perioda kad je različito, mislim da zavisi od još nekih faktora, makar po mom iskustvu.
ALI PRAVLJENI DOMAĆI KEFIR MISLIM DA JE JAKO DOBAR ZA OPŠTE STANJE-TO SE SLAŽEM SA ACOM.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Васо, колико си пио кефира дневно?
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Ma nisam bas redovno pio, kako kada, ne više od 2 dl. no ipak mi se čini da je vredelo.
Evo sada počinjem ponovo.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

E zaboravio sam nešto,
Sale legendo, obavezno idi kod lekara zbog krvi iz anusa--obaveznooooo
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Како поред нередовног и слабог пијења кефира можеш да закључиш да нема ефекта на столицу?! Па нормално да нема али то што си радио не зове се употреба кефира.
Odgovori