Potreban savet

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Natalia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 21, 2014 10:50 am

Potreban savet

Post od Natalia »

Poštovani,
imam mnogo nedoumica, i ne znam odakle da počnem... Naime, visoka sam 171cm i imam oko 44kg (zavisi na kojoj se vagi merim, znaju da mi pokazu i manje, al svi govore da su im tacne). Kilazu sam izgubila naglo, prvo sam proslo leto sa 57 spala na 50, a zatim ovo leto sa 50 na 43... u to sve u roku od nekih 10-ak dana. Bila sam kod doktora, rezultati su mi dobri, sem sto mi ciklus izostaje vec 8 meseci. Ginekolog mi nikakve tablete nije prepisao, radila sam i ultrazvuk stitaste zlezde i hormone u septembru, i to je sve sasvim uredu...ali ja i dalje ne mogu da se ugojim. Od nekih zdravstvenih tegoba mogu jednino da izdvojim sto mi pojedina hrana smeta, tj. zeludac me boli, nakon konzumiranja iste i da imam problema sa predpostavljam cirkulacijom, jer mi je telesna temperatura oko 35.5, a prsti na saci cesto znaju da mi pobele i ukoce se... Mlada sam, imam 20 godina, i trudim se da se zdravo hranim, jedem dosta voca i povrca, orasastih plodova, mlecnih proizvoda, od mesa jedem piletinu i teletinu, ribu takodje redovno, i pijem dosta vode...da, jedem 5 puta dnevno...jedina mana, ne vezbam redovno, vise volim da setam...
Uh.. nadam se da cu dobiti neki koristan savet od Vas, posle mnogo ne korisnih.
Pozdrav
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Potreban savet

Post od Dejanbg »

To je značajan gubitak težine, potrebno je da se dobro pregledate, da internista obavi jedan detaljan pregled, pa će se videti koje još analize da se urade. Verovatno još hormonskih i biohemijskih za početak.

I izostanak menstruacije mora ginekolog da otkrije uzrok, da li posledica gubitka težine ili je jedan uzrok izazvao oba, malo mi je neozbiljno da nije tražio još neke analize.
Natalia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 21, 2014 10:50 am

Post od Natalia »

O neozbiljnosti medicinskog osoblja u mom gradu ne zelim uopste pricati :x Npr. kada sam se pozalila svom izabranom lekaru da me boli zeludac, rekao mi je da ne zna sta mi je, i da pijem tablete, kad osetim da me boli, umesto da me uputi na ultra zvuk ili sl... Molila bih Vas da mi date predlog koje preglede bih trebala da uradim, da bih vec sledece sedmice mogla da trazim upute za to. Hvala.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Pa ne mogu vam ništa konkretno reći za upute jer bi to u suštini mogao/trebao da uradi doktor opšte prakse, a ako ne on, onda internista. Da napomenem da ne znam šta je rađeno, al bi trebalo da se uradi temeljan fizikalni pregled, EKG, krvna slika, biohemija i urin. To bi bio neki početak. Takođe i ginekolog detaljno da pregleda. Ultrazvuk stomaka i RTG grudnog koša bi mogli dalje da slede uz po proceni hormonske analize. To bi bilo dovoljno da se orijentiše za dalje ako se već tad ne nađe ništa konkretno.
Odgovori