Pozdrav svima na forumu !
Nova sam na forumu, pa sam ovaj post ostavila na onkologiji,iako sad vidim da se pitanja ove vrste ostavljaju ovde.
Mom tati je pre nedelju dana dijagnostifikovan mikrocelularni karcinom pluca ( posle bronhoskopiej ) , a jos ranije je skenerom potvrdjeno da je tumor metastazirao na mozak ( u pitanju su multiple metastaze, tako da je operativni put potpuno iskljucen ). Ove nedelje smo imali zakazan konzilijum na pulmologiji klinickog centra, medjutim, posto je tata u jako losem stanju, on po preporuci kucnog lekara nije otisao na konzilijum, tako da su tamo ODBILI da pogledaju dokumentaciju bez pacijenta, uputili nas u neku dnevnu kliniku, gde je doktorka ovlas pogledavsi rendgen ( i utvrdivsi da je " tumor sigurno mali jer se ne vidi na rendgenu " ) rekla da nikakva terapija ne dolazi u obzir zbog loseg fizickog stanja i metastaza na mozgu. Oni cak odbijaju da daju bilo kakvu palijativnu terapiju, on za sada prima samo simptomatsku terapiju ( Manitol i Dexasan, plus flastere protiv bolova u pauzama dobijanja manitola ), pa cak ni to ne deluje... na trenutke je ok, u smislu jede, spava normalno, ali vec jako tesko prica, bezvoljan je, pogled mu je nefokusiran i nije u stanju bukvalno ni korak da napravi bez necije pomoci ( mada zadnjih dana stalno lezi zapravo ).
Da li je neko upoznat sa slicnim slucajem ?
Zanima me, po vasem misljenju, da li bi nastavili dalje analize na privatnim klinikama, ili je zaista tako da u ovom stadijumu nema pomoci i da oni daju samo ono sto umanjuje bol, nista sto deluje an sam kancer ?
Ima li neko bilo kakvog iskustva sa klinikom nova vita ?
Unapred se zahvaljujem na bilo kom odgovoru.
potreban savet-mikrocelularni karcinom pluca
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA