Po prvi put u zivotu mi se sinoc desilo da legnem da spavam i da fakticki cele noci ne zaspim, i to bez ikakvog meni vidljivog razloga. Uopste se nisam osecao umorno, niti sam osecao zelju za snom od trenutka kad sam legao do trenutka ustajanja.
Gledao sam TV nocas i neki film pred spavanje, koji nije bio nesto napet, al uneo sam se u njega i moguce je da sam se "rasanio" jer mi se uopste nije spavalo kad sam otisao u krevet, a inace idem uvek u isto vreme. I tako prevrtao sam se dva-tri sata ne zaspavsi uopste, a onda sam otisao do toaleta, cisto da se malo provetrim i posle nekog vremena sam u jednom navratu zadremao oko par minuta, ni ne primetivsi da sam ipak i to malo spavao (to je valjda ono sto kazu mikro-san), ali kad sam se probudio, osetio sam kao da sam spavao cele noci i ogromnu kolicinu energije. Iako je to bilo vise dremanje. Posle sam, cini mi se, imao jos jednu epizodu dremanja, i to je bilo oko 20ak minuta cini mi se, i to je sve za celu noc.
Posle toga nisam uopste osecao umor i potrebu da spavam. I vise nisam uspeo ni da zadremam. Legnem, pokusavam da se iskljucim, ali prosto, ne ide, san ne dolazi na oci.....sad osecam uzasan umor naravno, dok tada nisam.
Jesam se sekirao onako u sebi sto ne mogu da spavam ali to se i ranije desavalo, mnogo intezivnije, pa sam uspevao da zaspim i bar par sati odspavam ali sad skoro bukvalno nista!
Sad sam googlao malo simptome pa sam nasao nesto o nekoj tzv. sporadicnoj fatalnoj inosmniji. Daje iste pocetne simptome kao ovi moji, gde pacijent ne uspeva prvo da sastavi vise od sat vremena sna a onda ga gubi u potpunosti a smrtonosna je. Iskreno se nadam da nisam bas to zakacio i ovo me sad poprilicno zabrinulo. Da budem iskren, ne znam kako cu ponovo u krevet od straha, kad bude doslo vreme.
Jel mislite da je to ta bolest ili je samo klasicna nesanica u pitanju (imam iskustva sa nesanicom od ranije ali nikad mi se nije desilo da ne zaspim uopste maltene)?
potpuna nesanica
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Re: potpuna nesanica
Preterujes. Svakoj osobi se desilo vise puta u zivotu da ima ne prospavanu noc bez ikakvih razloga. Ako stvari ucestaju onda treba preispitati stvari, u ovom trenutku samo si bespotrebno nabijas stres.
Ne lupetaj...tu familijarnu nesanicu ima 40 porodica u svetu i nekih 100 ljudi.Pogledaj koliko je to u odnosu na 6 milijardi stanovnika,pa izracunaj kolike su ti sanse.Idi spavajD..ja imam totalnu insomniju vec deseti mesec,nespavanje je jako zajebana stvar.
E ovako - preksinoc nakon te neprospavane noci sam uspeo da izvucem normalnih 6.5 sati sna (doduse, nisam zaspao odmah vec nakon sat vremena okretanja u krevetu, ali "u dva navrata" izvukoh 6.5 sati sna). Iako sam bio odmoran juce, poceli su da me boluckaju sinusi (ja i hronicno imam problema sa njima) a povremeno osetim kao da su mi misici na vratu "napeti" i "zgrceni".
Nocas sam opet imao nesanicu, a ovoga puta sam izvukao 4 sati sna. Trebalo mi je oko 4 sati da zaspim, a onda sam se nekoliko puta budio, ali sve u svemu sastavio sam oko 4 sati sna. I dalje povremeno osecam kao da su mi ti misici na vratu napeti i zategnuti, nekad imam utisak i da malo teze gutam, imam i slajma pomalo, dok me sinusi sada ne bole.
Jel ovo mozda povezano sa nesanicom ili su to dva razlicita uzroka?
Nocas sam opet imao nesanicu, a ovoga puta sam izvukao 4 sati sna. Trebalo mi je oko 4 sati da zaspim, a onda sam se nekoliko puta budio, ali sve u svemu sastavio sam oko 4 sati sna. I dalje povremeno osecam kao da su mi ti misici na vratu napeti i zategnuti, nekad imam utisak i da malo teze gutam, imam i slajma pomalo, dok me sinusi sada ne bole.
Jel ovo mozda povezano sa nesanicom ili su to dva razlicita uzroka?
Sine,opasno se tripujes.Prestani da mislis o glupostima.Da znas kako izgleda prava nesanica,bio bi srecan zbog ovakvog problema.
dobro nele kaze ----no ipak i taj mali problem nemoj da preraste u veci-pokusaj da se bavis necim lepim uvece-izadji u setnju--ne bulji u tv i kompjuter-idi na neku rekreaciju-preznoji se posteno-umori se i spavaj bez razmisljanja o tome--opusti seee