Postovanje i ujedno izvinite na novoj temi
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jun 13, 2015 7:16 pm
Postovanje i ujedno izvinite na novoj temi
Imam 27. Godina, pre par dana su mi radili LUMBALNU PUNKCIJU sumnja se na MS... Naime pocelo je (vise je to osecaj kao kada neko lupi samar pa bridi) tri prsta leve ruke, pa zatim palca levog stopala i tabana obe noge, nisam naravno mislio da je ozbiljno dok nije pocelo sa cudnim osecajem medju nogama... Da ne duzim, ispostavilo se da ostaje rezidualne tecnosti, da se besika ne prazni dovoljno, i nakon svih rez sto su bili ok (urinokultura, spermokultura, bris i sve) budem poslan na MR, gde se vracam na pocetak price, na snimku se vidi dijemenizacija (ako sam pogresio oprostite) sto baca sumnju na MS... Nakon punktiranja, i 7 dana tretmana LEMOD SOLUA, gde nakon drugog dana nema vise bridenja u stopalima ali ima svega ostalog mada u mnogo manjoj meri, sada pijem PRONISOL 20mg, dve ujutru, i ono sto hocu da pitam KONACNO, da li je neko nakon punkcije osetio glavobolje i do 10 dana od iste, pritisak u usima? Da li to normalno i ima li jos neko ovakvo iskustvo... Hvala vam
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Postovanje i ujedno izvinite na novoj temi
Вероватно ти нису добро урадили пункцију па ликвор излази и ствара пад притиска. Решавај то што пре.
-
- Novi član
Ukoliko nakon punkcije dodju doktori i kazu da je sa prvobitnim rezultatima sve ok, da je punkcija prosla uspesno, da se cakaju rez iz BATUTA, i do mesec dana, ne vidim gde moze da podje naopako/ neuspesno punktiranje... Raspitavsi se nakon postavljanja teme, dobio sam odgovor da je svako individua za sebe, da nekog ne boli, nekog malo, a nekog i do tri nedelje nakon punkcije... Sve je relativno, hvala na odgovoru.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
То је као када ти ваде крв. Изваде је и све је у реду, али су оштетили вену па дође до крварења. Када ће да стане то је индивидуално и да ли ће да стане. Само код крви постоји фактор згрушавања који кад тад заустави крварење. Код ликвора тако нешто не постоји. Ипак бих отишао да прегледају да ли је све у реду.
-
- Novi član
Hvala na odgovoru, sada mi je jasnije, u ponedeljak idem na odeljenje neuro, da vidim i za urologa, oko URODINAMIKE, pa se nadam da tako nesto nece biti opcija, da xe sve biti ok, ima li kakve bezbolne metode to utvrditi, ili ponovo neko busenje? 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Нажалост не знам како иде утврђивање да ли ликвор излази на месту узимања узорка. Не знам да ли може ултразвуком.
-
- Novi član
Bio kod doktora, jos uvek sam, dobio odgovor da je moguce zbog punktiranja, post stres, pa taj pritisak i ostalo je usled koriscenja terapije, koja zadrzava tecnost u organizmu... Ujedno se tice i alergijske reakcije vezane za osip kao i stezanje u predelu bubrega... Sto bi se reklo, osecam se kao cernobil nakon nuklearne, ali ce biti ok
jgb... Idemo dalje, iz ove koze se ne moze pa opal
hvala u svakom slucaju 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ајд па гурај и чувај се!
-
- Novi član
Danas vec mnogo bolje, nema pritiska, glavobolje, niti pulsiranja, nastavio sa pronazolom x 1, jos tri dana ukljucujuci i ovaj, nastavljam sa TAMSOLOM predvece, i cekam na urodinamiku, pljus rezultate iz BATUTA, da se nadam da nije MS, ali opet, idemo dalje, hvala na odgovorima, pa ako i bude nekih komplikacija, da se dese kroz 30-40 godina
poz

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ма какве компликације. Чујемо се 2055. године.