Postoperativne tegobe

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
kotarac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 16, 2010 2:31 pm

Postoperativne tegobe

Post od kotarac »

Postovani,zamolio bih vas za odgovor na nekoliko pitanja.Naime,otac mi je operisan od raka debelog creva pre deset meseci.Tumor je bio mali,precnika 1,7 cm,maligne celije jos nisu bile probile zid,znaci javio se "na vreme".Svi rezultati su bili uredni,cak i tumor markeri.U roku od pet dana posle pregleda je operisan i nije mu izvedena stoma,a imao je zracnu terapiju. Krenuo je da se oporavlja vrlo brzo,dobro je podneo op. i uspostavio rad creva...Oporavak je trajao do januara kada su poceli novi problemi koji jos traju: iz debelog creva mu se luci nekakva tecnost,konstantno mora da nosi uloske koji se brzo napune.Javljaju mu se temperature koje idu do 39C,ima subileus vec drugi put za mesec dana i dok ovo pisem jos uvek je u bolnici.U januaru je imao i napad bubrega pa mu je pod anestezijom "procackan" mokracni kanal.Najcudnije je sto zadnjih 6 dana ima stucavicu kakvu nikad ranije nisam video,on stucne 4-5 puta jako brzo pa u tom trenutku ne moze da dise 7-8 sekundi,bukvalno se davi!Voleo bih da cujem jos necije misljenje njegovog trenutnog stanja,jer doktor koji ga vodi kaze da je sve u redu!?Otac rapidno propada,izuzetno je mrsav (a imao je 95 kg pre op.),ne napreduje jer ne moze da jede,mi smo uzasno zabrinuti.Vodili smo ga i na VMA gde su preporucili da se vrati u bolnicu u kojoj je i operisan sto smo i ucinili.Posle prvog subileusa je pusten kuci pa nakon 4 dana je ponovo primljen u bolnicu zbog istog.Lose je i psihicki i fizicki,a ja vise ne znam kome da se obratim za pomoc.Nije recidiv,uredni su mu markeri jedino sedimentaciju ima povisenu jos od operacije.Da li neko ima ideju sta bi ta tecnost mogla da bude i kakvo je to stucanje?Napominjem ponovo da sam razgovarao nekoliko puta sa hirurgom koji ga je radio i on kaze da je sve to normalno,nece ga ponovo otvarati jer su creva u losem stanju posle zracne terapije (a zracen je pre 8 meseci) i da je zbog upaljenih creva ta tecnost koju nisu ni analizirali.Ja sam ipak skeptican,mozda je to zbog moje nestrucnosti u vezi medicine,voleo bih da bar neko ovde iznese svoje misljenje.Izvinjavam se na opsirnosti...
kotarac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 16, 2010 2:31 pm

Re: Postoperativne tegobe

Post od kotarac »

Ni posle 25 dana u bolnici(ukupno,2 subokluzije) na Zvezdari niko mu nije uradio skener,a kada sam ga, posle ponovnog otpustanja iz bolnice sa opisom da je uspostavljena pasaza creva i da je pacijent otpusten u dobrom opstem stanju i oporavljen(a jos vise je propao i smrsao),odveo na Urgentni centar i ljudi mu uradili skener,pokazalo se da je karcinom zahvatio citavu utrobu u predelu male karlice,ZAPREPASTIO sam se!Doveden je u stanje da ne moze da se operise,jedino su mu izveli stomu kako bi mogao da se prazni.Hirurg na Zvezdari je sve vreme govorio da je sve u redu,da tako treba.Napominjem da je nekoliko puta od januara isao i trazio pomoc kod svog hirurga,a ovaj nista nije ucinio...Sada agonija tek predstoji...LJudi u kakvom je stanju zdravstvo u ovoj zemlj,kakvi to neljudi misle da su nepogresivi,pa to je neverovatno!U UC su nam rekli da se takav recidiv javlja tek posle 5-6 godina!?Sada ce jos jedan covek umreti zbog lekarske greske.Zapitajte se malo...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Postoperativne tegobe

Post od drbgd »

podnesite tuzbu, prijavite slucaj lekarskoj komori i ministarstvu zdravlja
Odgovori