Postoji li neko ko misli o tome da se zabrane

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
DanielaBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 11, 2007 3:34 pm

Postoji li neko ko misli o tome da se zabrane

Post od DanielaBG »

tablete koje mogu da se kupe sasvim normalno i bez recepta u knjizari, a izazivaju predoziranjem smrt?

zanima me koje su to tablete koje mogu da izazovu jake reakcije, tj smrt, da li se one sasvim normalno mogu bez recepta kupiti u apoteci...ako je to tako, postoji li neko ko misli o tome da se to zabrani, znaci da zabrane prodaju tableta koje predoziranjem uzrokuju smrt

Moja prijateljica je popila 20 nekih tableta cijanida, ne znam da li se tako zovu, nisam sigurna, jer se ne razumem bas najbolje u to, i hvala bogu sad je dobro, rekla je da je kupila sasvim normalno u apoteci, mada ja nekako sumljam u to da se tek tako mogu kupiti tablete takve tablete. Ne znam o tome nista zato sam i postavila temu i pitanje o ovome

Da li uopste postoje ljudi koji misle o tome?
Stvarno se ne razumem u tablete koje mogu da izazovu smrt, niti u bilo kakve tablete dok mi doktor/doktorica ne propise ako sam bolesna i sl.
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od macadamia »

Pokušavam da se setim da li postoji ijedna stvar čija nepravilna upotreba ne može izazvati smrt... Ništa mi ne pada na pamet.

Pa i najobičniji andol ili panadol može biti fatalan ako se predoziraš. Na farmaceutskim kućama je da na pakovanju upozore na dozvoljene doze. Ali niko ne može snositi odgovornost za ponašanje pojedinaca.
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Bas tako!

Pa cak i kad je na recept npr. Bensendin one se na recept dobije cela kutija a doktor prepise recimo pola dnevno niko ne garantuje da ta osoba postuje lekara i ako zeli da sbije popice celu odjednom a da je dobio po receptu.

Ne vidim da bi se nesto resilo kada bi se zabranili lekovi, jer ako neko zeli da se ubije to nije pravi nacin odvratiti ga od toga, postoje gomila stvari osim predoziranja, noz, pistolj, voz, skakanje sa visoke zgrade, obican konopac!!!

Takvu osobu treba leciti ako pokazuje suicidne ideje.
Slika
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Predavanje iz toksikologije koje sam slusao tokom specijalizacije jedan je profesor poceo pricom kako se sve pretvara u otrov kad se pretera i dao primer zene koja se namerno (ako se dobro secam, u zatvoru) otrovala vodom - tako sto je popila 30 i vise litara!

Ditto! :roll:
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori