POSTINOR DA ILI NE??
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
POSTINOR DA ILI NE??
ja redovno pijem yasmin kontracepciju vec 2g.,nikada nisam imala problema i vrlo sam zadovoljna. Medjutim, prestajem sam zadnjom tabletom 2-3 dana pred dobijanje, danas sam trebala da dobijem i nisam i imala sam kritican odnos. Apotekarka mi je rekla da su mi to neplodni dani ali ja ne zelim da rizikujem i ipak bih popila postinor iako nije prosla god dana, kada sam je prvi put popila. Ne zelim da toliko stetim svom org.ali ni da ostanem trudna! molim vas za savet
Re: POSTINOR DA ILI NE??
Hoces reci da si imala odnos tokom onih 7 dana pauze, izmedju 2 pakovanja? Tokom te pauze si i dalje zasticena.mishic napisao:ja redovno pijem yasmin kontracepciju vec 2g.,nikada nisam imala problema i vrlo sam zadovoljna. Medjutim, prestajem sam zadnjom tabletom 2-3 dana pred dobijanje, danas sam trebala da dobijem i nisam i imala sam kritican odnos. Apotekarka mi je rekla da su mi to neplodni dani ali ja ne zelim da rizikujem i ipak bih popila postinor iako nije prosla god dana, kada sam je prvi put popila. Ne zelim da toliko stetim svom org.ali ni da ostanem trudna! molim vas za savet
ako si ih uzimala redovno, pilule te stite i tokom te pauze od 7 dana.
a kasnjenje menstruacije, ako je zbog trudnoce, nije od odnosa u vreme ocekivane menstruacije, eventualno nekog ranije (sredinom ciklusa) ako si propustila/zakasnila da popijes neku pilulu... pa ti je za postinor svejedno kasno, jer je efikasan samo u prvih 72 sata nakon kriticnog odnosa
, jane_doe
----------------
Now playing: Gnarls Barkley - Going On
via FoxyTunes
a kasnjenje menstruacije, ako je zbog trudnoce, nije od odnosa u vreme ocekivane menstruacije, eventualno nekog ranije (sredinom ciklusa) ako si propustila/zakasnila da popijes neku pilulu... pa ti je za postinor svejedno kasno, jer je efikasan samo u prvih 72 sata nakon kriticnog odnosa

----------------
Now playing: Gnarls Barkley - Going On
via FoxyTunes
"I do not feel obliged to believe that the same God who has endowed us with sense, reason, and intellect has intended us to forgot their use." - Galileo Galilei
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Čekaj malo...
Piješ Yasmin dve godine. Popila si Postinor sad i pre nepunih godinu dana??? Da li je moguće da dve godine koristiš pilule i ne znaš da te one štite sve vreme, čak i u toj pauzi između uzimanja (naravno ako ih redovno uzimaš), jer deluju po principu sprečavanja ovulacije? Na osnovu čega si procenila da su ta dva odnosa kad si popila Postinor bila rizična?
Aman ljudi, upoznajte sa malo sa načinom dejstva pilula a ne da vam one budu samo tamo neke stvarčice koje se gutaju da bismo mogle bezbrižno upražnjavati seks bez kondoma. To su veštački hormoni koje dodajete organizmu kome baš i nisu potrebni jer ima sopstvenu hormonsku ravnotežu a vi ga onda silite da se prilagodi. To nije nešto superzdravo i totalno bezbedno već prosto manje od dva zla - bolje pilule nego neželjena trudnoća. A Postinor je nešto posebno, hormonska bomba sa nekoliko puta većom dozom hormona od pilula jer upravo deluje tako što 'šokira' organizam.
Pozz
Piješ Yasmin dve godine. Popila si Postinor sad i pre nepunih godinu dana??? Da li je moguće da dve godine koristiš pilule i ne znaš da te one štite sve vreme, čak i u toj pauzi između uzimanja (naravno ako ih redovno uzimaš), jer deluju po principu sprečavanja ovulacije? Na osnovu čega si procenila da su ta dva odnosa kad si popila Postinor bila rizična?
Aman ljudi, upoznajte sa malo sa načinom dejstva pilula a ne da vam one budu samo tamo neke stvarčice koje se gutaju da bismo mogle bezbrižno upražnjavati seks bez kondoma. To su veštački hormoni koje dodajete organizmu kome baš i nisu potrebni jer ima sopstvenu hormonsku ravnotežu a vi ga onda silite da se prilagodi. To nije nešto superzdravo i totalno bezbedno već prosto manje od dva zla - bolje pilule nego neželjena trudnoća. A Postinor je nešto posebno, hormonska bomba sa nekoliko puta većom dozom hormona od pilula jer upravo deluje tako što 'šokira' organizam.
Pozz