POSPANOST

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
zli977
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 1:59 pm

POSPANOST

Post od zli977 »

Molim vas da mi pomognete. Imam 32 godine .
Problem se sastoji u sledećem : u večernjim satima sedimo ja i supruga na pr. i došli su nam gosti svetlost je malo prigušena i u sred razgovora u trenutcima kada nastane nekakva pauza ja za dremam, ja toga nisam svestan jednostavno se trgnem i vidim da me supruga štipa ili se jednostavno već zbijaju šale na moj račun. Isto tako imam problem i kada odemo kod nekog u goste čim se razgovor stiša ili prekine ja spavam. To traje već neko vreme napr. 1 godinu ili tako.
Dali neko ima sličan problem ili možda neko zna o čemu se radi i kako da kontrolišem ovo stanje.
Samo nije to uvek tako recimo od 10 poseta bude 1-2 spavanja, naravno ne moraju da gosti dođu samo problem i jeste u tome kad gosti dođu ,neko se može uvrediti. Tražio sam po apotekama lekove za NE spavanje ali kežu da nema
unapred zahvalan Zlatko.
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Re: POSPANOST

Post od drM »

Moguce da se radi o narkolepsiji.
http://* REKLAMA */Narkolepsija- ... ckness.htm
zli977
Novi član
Novi član

Post od zli977 »

molim te ponovi link
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Mislim da linkovanje nije dozvoljeno. Probajte da preko google.com pronadjete nesto vise o ovom poremecaju. U pitanju je poremecaj spavanja, pretpostavlja se da je nasledan, odlikuje se naglim padanjem u san, i preteranom pospanoscu tokom dana.
zli977
Novi član
Novi član

Post od zli977 »

Hvala puno mislim da je to to a možda sam i ja samo psihički preterano umoran.Mada simptomi su slični nisu svi ali većina jeste
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Narkolepsija se obichno odlikuje upadanjem u san prilikom situacija jakih emocija, tokom seksualnog odnosa, stanja uznemirenosti, nervoze...pisali smo o ovom poremecaju sna, tj hipersomniji, koristite opciju trazi na nashem forumu pa cete je naci!

Da li ste merili pritisak u tim trenutcima kada se javi pospanost?
Da li koristite neku terapiju za neko drugo oboljenje? Koliko ste fizichki i psihicki tokom dana uposleni?
Na chemu se bazira vasha ishrana?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zli977
Novi član
Novi član

Post od zli977 »

vrlo sam psihički opterećen vodim privatnu radnju koja trenutno baš nema posla , lekove ne pijem nikakve , nisam merio pritisak
siki pardik
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm

Post od siki pardik »

ja imam isti problem,a imam i nizak pritisak,ja sedeci odjednom zaspim i ko sto kazes samo se trgnem, nekad odremam samo 5 min a cini mi se da sam spavala satima.a ponekad obrnuto.inace uvek mogu bez problema da zaspim,nebitno u koje doba dana ili noci i bez obzira dal sam naspavana.a neznam kad mi se poslednji put desilo da kazem-ne spava mi se.uvek mi se spava :oops: i uvek sam verovala da je zbog pritiska
zli977
Novi član
Novi član

Post od zli977 »

čime se baviš?
Ja mislim da sam rešio problem, bili smo u gostima ja i supruga i još dve porodice, drugari i ja zaspim (navikli su oni), ali iz zafrkancije su me slikali i poslali mi slike....
Mene je toliko bilo sramota da mislim da više nikada neću tako zaspati :oops:
Možda bi i tebe trebalo neko tako da slika pa da vidiš kako izgledaš dok spavaš možda bi to bilo rešenje.
Poslao bi ti sliku ali...
Odgovori